Cookie Consent by TermsFeed Starter akvakultur i Lofoten - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Starter akvakultur ved Vest-Lofoten vgs

Oppdrettslaks hopper opp av vannet - Klikk for stort bilde Alessandra Langum   Nordland fylkeskommune etabler nå akvakulturtilbud på Vest-Lofoten videregående skole.

Sjømatnæringen er en av de viktigste næringene i Nordland, og det er ei næring i vekst og teknologisk utvikling. Nye driftsformer til havs og produksjon på land er to av disse utviklingsretningene, og i tillegg kommer satsing på nye arter. Det fører til at etterspørselen etter fagansatte øker.

Kvinne - Klikk for stort bildeElin Dahlseng Eide     - Denne etterspørselen skal vi møte. Ved å etablere et VG2 akvakulturtilbud ved Vest-Lofoten vgs, bidrar vi til å sikre arbeidslivet tilstrekkelig kvalifisert arbeidskraft gjennom offentlige opplæringstilbud, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

Hun minner om at målet for fylkeskommunens satsinger innenfor sjømatnæringen er å øke verdiskapingen og legge grunnlag for flere arbeidsplasser i Nordland. Da er det svært viktig at fylkeskommunen legger til rette for at næringen får de fagarbeiderne den trenger.

To eksisterende lakseoppdrettere i Vestvågøy kommune samt en sjømatprodusent i Lofoten er alle svært positive til å samarbeide med Vest-Lofoten videregående skole om gjennomføring av opplæring i Vg2 akvakultur. Gjennom avtaler med disse får elevene tilgang til praktisk opplæring ved deres anlegg. Det at de lokale næringsaktørene står klare til å inngå avtaler med skolen, signaliserer at havbruksnæringa ønsker en slik satsing velkommen.

Søknadsfristen for dette tilbudet er 1. mars

- For de som går med en drøm om å jobbe i en av Nordlands aller viktigste og mest spennende næringer er det bare å søke seg til akvakulturtilbudet i Lofoten, avslutter Dahlseng Eide.