Cookie Consent by TermsFeed Stor prisnedgang på FOT-rutene - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Stor prisnedgang på FOT-rutene

Fly som er i ferd med å ta av. Skyer og grønn mark i bakgrunnen. - Klikk for stort bilde Bjørn Erik Olsen

Dette er en svært viktig beslutning for Nord-Norge, sier fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide. Maksprisene skal blant annet halveres på rutene som ikke er kommersielle.

I dag ble det kjent at regjeringen kutter i prisene på kortbanenettet. Den avgjørelsen regjeringen nå har kommet frem til kan bety forskjellen på om folk blir boende i nord eller ikke, sier Eide.  
–I Nord-Norge kan flyene sammenlignes med tog, buss, t-bane og trikk i andre deler av landet. Vi må ofte ut i fly om vi skal gjøre enkle ærend som sykehusbesøk, i jobb, til politi og også i utdanning. Derfor jubler vi i dag, sier Eide.

Jobbet for i lang tid

Både pris, frekvens og hvilke ruter som skal være FOT-ruter har vært heftig 

Smilende kvinne med lyst hår og hvit genser. Rød regnjakke. Portrett - Klikk for stort bildeElin Dahlseng Eide

debattert de siste årene, spesielt i nord. Og politikerne i Nord-Norge har vært aktive i debatten.
–Vi har jobbet for dette gjennom flere forskjellige regjeringer, både for å få flere avganger og billigere flyreiser. Nå gir den sittende regjeringen oss en halvering av maksprisene, som mest av alt vil være en stor lettelse for næringslivet vårt. Det betyr at vi nå kan sette klutene til på andre områder som er viktige for Nordland og Nord-Norge, sier fylkesrådslederen fornøyd.