Cookie Consent by TermsFeed Støtte til de regionale friluftsrådene - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Støtte til de regionale friluftsrådene

Portrettbilde av Kirsti Saxi - Klikk for stort bildeKirsti Saxi (SV)Fylkesråd for kultur, klima og miljø Nordland fylkeskommune Fylkesrådet gir 1,6 millioner kroner i støtte til de regionale friluftsrådene. – De er en viktig samarbeidspart i folkehelsearbeidet, sier fylkesråd Kirsti Saxi.

I Nordland er det syv regionale friluftsråd, med totalt 8 fast ansatte som samkjører og koordinerer friluftslivsarbeidet i respektive regioner.

- Friluftsrådene er viktige samarbeidspartnere for Nordland fylkeskommune, både innen friluftsliv, naturopplevelser og for barnehager og skoler, sier fylkesråd for kultur, klima og miljø, Kirsti Saxi.

Folkehelse og planarbeid

I november 2018 inngikk Nordland fylkeskommune og friluftsrådene ny og revidert samarbeidsavtale om friluftsliv og folkehelsearbeid. Fylkesråd Saxi sier at friluftsrådene også bidrar med god kunnskap i areal- og planarbeid som gjøres både på kommunalt og fylkeskommunalt nivå.

-De syv regionale friluftsrådene i Nordland dekker samtlige kommuner i Nordland. Vi har samarbeidsavtaler om friluftsliv og folkehelse med alle friluftsrådene. I tillegg har vi samarbeidsavtaler om folkehelsearbeid med alle kommuner, påpeker Saxi.

Lokalt og regionalt

Ved å gi driftsstøtte til friluftsrådene, kombinert med medlemskontingenten fra kommunene, sikres full stilling og gir god samhandling og koordinering av lokalt og regionalt arbeid med friluftsliv.

-Dette gjør at vi får til et slagkraftig og godt samarbeid om friluftsliv og folkehelse med kommunene i Nordland, avslutter fylkesråd Kirsti Saxi.

Friluftsråd 2021

Friluftsråd 2021
Friluftsråd Antall ansatte Tilsagn kroner
Trollfjell friluftsråd 1 203 346
Helgeland friluftsråd 1 203 346
Polarsirkelen friluftsråd 1 203 346
Salten friluftsråd 2 406 692
Lofoten friluftsråd 1 203 346
Vesterålen friluftsråd 1 203 346
Midtre Hålogaland friluftsråd 1 203 346
Totalt   1 626 768 kroner