Cookie Consent by TermsFeed styrker reiselivet - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Styrker reiselivet i Rødøy

Konstituert fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik og fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland  - Klikk for stort bildeKonstituert fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik og fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland. Trond-Erlend Willassen Fylkesrådet bevilger 750 000 kroner til prosjekt som skal løfte reiselivet i kommunen. Konstituert fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik og fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland understreker at bakgrunnen for tildelingen er å styrke kommunen som de siste årene har vært vertskap for et økt antall turister.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Rødøy kommune vil gjennomføre prosjektet i samarbeid med Salten friluftsråd og besøksforvaltningsprosjektet i Nordland fylkeskommune. Der vil de knytte plan for friluftslivets ferdselsårer, kartlegging av friluftsområder og besøksforvaltning sammen i ett prosjekt. Kommunen har allerede utfordringer i forhold til håndtering av turisme på enkelte steder, mens andre steder er «uoppdagede», lokale perler, som potensielt kan bli store turistmagneter.

Sentral aktør

-I fylkeskommunens pilotprosjekt for besøksforvaltning har vi erfart at kommunene er en helt sentral aktør. Det er derfor positivt at Rødøy kommune tar en så aktiv rolle i dette arbeidet og ønsker å være i forkant for å løse aktuelle utfordringer. Herunder lokal medvirkning og forankring av besøksutvikling, styring av trafikk, tilrettelegging av infrastruktur for søppel og toalett, informasjon og kommunikasjon opp mot besøkende og lokalbefolkning og annet, sier Svein Øien Eggesvik.

Både for besøkende og fastboende

- Det er også veldig bra at prosjektet har en helhetlig tilnærming der målgruppen både er tilreisende og fastboende i kommunen. En slik kopling mellom målgrupper gjør at besøksforvaltning ikke bare brukes som et verktøy i reiselivsutviklingen, men også som et middel for å jobbe med lokalsamfunnsutvikling, sier Linda Helen Haukland.

Glad for støtte

- Dette var en god nyhet!, sier ordfører i Rødøy Inger Monsen

- Det gir oss muligheten til å starte opp arbeidet med å finne ut hvordan vi best mulig kan legge til rette for reiselivet i kommunen vår, og samtidig legge en mer helhetlig plan. Her er det viktig å samarbeide med lokalbefolkningen. Jeg er veldig glad for at fylkesrådet har sett våre behov og hjelper i gang med dette spennende arbeidet, sier hun.

Indre følge ytre 2006-2009, Rødøy kommune Indre følge ytre 2006-2009 av Per Inge Bjørlo, Rødøy kommune - Klikk for stort bildeSkulpturen Indre følge ytre 2006-2009 av Per Inge Bjørlo ligger i naturskjønne omgivelser i Rødøy. Susanne Forsland