Cookie Consent by TermsFeed økt stipend - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Svært glad for økt stipend til borteboende elever

Portrett av Fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide - Klikk for stort bildeFylkesråd for utdanning og kompetanse i Nordland, Elin Dahlseng Eide

I dag la regjeringen frem statsbudsjett. Der kom nyheten om at de vil øke stipendet for borteboende elever. - Dette er både gledelig og viktig, sier fylkesrådet for utdanning og kompetanse i Nordland Elin Dahlseng Eide (Ap).

Regjeringen foreslår å øke borteboerstipendet med 57,3 mill. kroner. Borteboerstipendet øker dermed fra 4 979 kroner måneden i 2022-23 til 5 639 kroner måneden.

Økte utgifter

Mange elever må flytte hjemmefra for å få den videregående opplæringen de ønsker seg. Det å bo borte, gir familien økte utgifter til livsopphold. Vi har sett med bekymring på de høye utgiftene elevene har til bolig og mat i Nordland. Mange opplever særdeles tøffe forhold, sier fylkesråden.

- Borteboernes økonomiske situasjon er en særdeles viktig problemstilling i vårt fylke. Det er grunnen til at jeg har jobbet mye med å øke borteboerstipendet det siste året, sier fylkesråd Elin Dahlseng Eide.

Over 1800 borte borteboere i Nordland

Nordland har i overkant av 1800 borteboere med elever i videregående opplæring på 28 skolesteder i fylket. Derfor er nyheten om økt borteboerstipend svært gledelig, avslutter Dahlseng Eide.