Cookie Consent by TermsFeed Ny rektor på fagskolen - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Tage Lie Karlsen blir ny rektor ved Nordland fagskole

Smilende mann. Foto. - Klikk for stort bildeTage Lie Karlsen.

Styret for Nordland fagskole har vedtatt å tilsette Tage Lie Karlsen (51) som ny rektor ved Nordland fagskole.

Karlsen har en lang og bred yrkeskarriere gjennom forskjellige roller i det private næringsliv og innen høyere yrkesfaglig utdanning. Han har mer enn 25 års erfaring innen maritim næring samt skips- og offshoreindustri både nasjonalt og internasjonalt, blant annet som skipsingeniør, prosjektleder, installasjonsleder, porteføljeleder og fabrikasjonsleder. De siste åtte årene har Karlsen vært ansatt ved Fagskolen Vestland (tidligere Bergen Tekniske fagskole og tidligere Fagskolen i Hordaland) som lektor og det siste halvannet året som utdanningsleder maskin og prosess.

– Karlsen innehar både de personlige egenskapene og den faglige kompetansen som Nordland fagskole har behov for i tiden fremover, ikke minst med tanke på å utvikle Nordland fagskole i tråd med arbeidslivets behov. Jeg er derfor veldig glad for at Karlsen  har takket ja til stillingen, sier styreleder Truls Paulsen.

Karlsen har en bred utdanningsbakgrunn og har selv for 30 år siden gjennomført fagskoleutdanning innen maskinteknikk ved daværende Bergen tekniske fagskole. Siden har det blitt påfyll med en Bachelor of Engineering, utdanning som internasjonal sveiseingeniør, master i ledelse og master i pedagogikk, praktisk pedagogisk utdanning og veiledning innenfor lærerprofesjonen. Karslen har også gjennomført kurs og sertifisering innen prosjektledelse (Master Certificate in Project Management og Prince 2 Foundation Examination).

Tage Lie Karlsen gleder seg og er topp motivert for å ta fatt på oppgaven som rektor ved fagskolen.

 Nordland fagskole står overfor spennende muligheter og utfordringer i tiden fremover. Jeg tenker at sammen kan vi navigere fagskolen mot en fremtid som er preget av utvikling, kvalitet og samarbeid. Et framtidig reisekart som lar oss utforske veien til en robust, bærekraftig og fremtidsrettet fagskole som studenter, ansatte, regionens nærings- og arbeidsliv og samfunnet for øvrig kan være stolte av. Vi har en unik mulighet til å forme Nordland fagskole som den foretrukne leverandøren av høyere yrkesfaglig utdanning i regionen. Fagskoleutdanningen har en spesiell plass i mitt hjerte og jeg tror at veien fremover krever et engasjement fra oss alle for å nå dette målet, sier Karlsen.

Endelig tiltredelsesdato er ikke fastsatt, men vil nok være i løpet av desember 2023. I mellomtiden har styret og skoleeier hentet inn Roald Ovid Isaksen som konstituert rektor for Nordland fagskole.