Cookie Consent by TermsFeed Milloner til Venture North - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Tre millioner kroner til Venture North

Kommunene Hemnes, Lurøy, Nesna og Rana har siden 2020 samarbeidet om prosjektet Venture North . Formålet med prosjektet har vært å tiltrekke nye virksomheter og arbeidsplasser til regionen, og å bli best på lokal tilrettelegging for næringslivet. Nå bevilger fylkesrådet midler til del to av prosjektet.

Smilende mann med slips. Foto. - Klikk for stort bildeFylkesråd for næring, Bjørn Larsen.

–Dette prosjektet har vi stor tro på. Prosjektet har bidratt til å etablere konkrete arbeidsplasser innenfor fornybar energi, industri, havbruk og servicetilbydere. Totalt har prosjektet vært i dialog med i overkant av hundre ulike virksomheter. Det er nå flere større industriprosjekter som enten er under etablering eller vurderer etablering i alle kommunene i prosjektet, sier fylkesråd for næring Bjørn Larsen. Han legger til at det er en styrke at kommunene selv ønsker å videreføre prosjektet og gjennom det tar et større eierskap. Det at kommunene går inn med 500 000 kroner hver per år over tre år vitner om full fokus.

–Prosjektet er blitt et naturlig kontaktpunkt for henvendelser til regionen. Det er veldig positivt at flere kommuner på denne måten samarbeider godt for å trekke til seg nye bedrifter og ny arbeidskraft

–Det er også verdt å merke seg at dette er en satsing for å trekke aktivitet til Nordland, ikke for å trekke aktivitet internt i Nordland bare til disse fire kommunene. Lykkes prosjektet med å få etableringer til sine regioner, vil dette kunne ha betydning for hele bo- og arbeidsregionen, avslutter fylkesråden.