Cookie Consent by TermsFeed Ungdom fra hele fylket skal høres! - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Ungdom fra hele fylket skal høres!

Andrine Elise Rasmussen - Klikk for stort bildeAndrine Elise Rasmussen Håvard og Andrine – fra hver sin kant av Nordland, overtar ledelsen for Ungdommens fylkesråd.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Håvard Bergseng Rødsand fra Bø i Vesterålen og Andrine Elise Rasmussen fra Hattfjelldal er ny leder og nestleder for Ungdommens fylkesråd. De ble enstemmig valgt i Ungdommens fylkesråds møte i går.Håvard Bergseng Rødsand - Klikk for stort bildeHåvard Bergseng Rødsand  

- Jeg er utrolig takknemlig for tilliten jeg har fått til å sitte som leder for Ungdommens fylkesråd Nordland, sier Håvard Bergseng Rødsand.

Hørt, sett og akseptert

Han påpeker at Nordland har mange utfordringer, som lange avstander, spredt befolkning og mange som står utenfor.

-Vi skal jobbe for at alle ungdommen i Nordland har en plattform der de blir hørt, sett og akseptert, underbygger Rødsand.

Ungplan på alvor

Ungdommens fylkesting har laget en helt ny Ungplan, som legger fundamentet for alt arbeid som Ungdommens fylkesråd skal arbeide med framover.

-Vi skal fortsette å tale ungdommens sak på fylkestinget, og vi skal fortsette å være talerøret for ungdom i hele fylket. Vi skal jobbe hardt for at ungdom blir tatt på alvor, at vi blir inkludert i samfunnet og at vi får reell medvirkning, fastslår Rødsand.

Samarbeid

Og avslutter med at det er viktig å styrke samarbeidet med fylkesungdomsrådene på andre siden av fylkesgrensen.

-Vi må blant annet stå samlet i saken om å få opp et nasjonalt ungdomsråd, avslutter Rødsand.

Reell medvirkning

Også Andrine Elise Rasmussen er glad for å få jobbe med ungdomsmedvirkning kommende år.

-Jeg er veldig takknemlig for å få rollen som nestleder for denne perioden. Det nye rådet består av mange nye, og jeg syns det virker som en flott gjeng som er valgt for neste periode, sier Rasmussen og har stor tro på reell medvirkning for ungdommene i Nordland.

Lokaldemokrati i praksis

Andrine Elise Rasmussen påpeker at for at ungdomsmedvirkning i den enkelte kommune er viktig for å påvirke beslutninger som angår de unge der de bor.

-Vi må ha søkelyset på at alle kommunene i Nordland skal få velfungerende ungdomsråd. Ungdomsråd er en kjempeviktig del av lokaldemokratiet, og er noe Nordlandsungdom har etterspurt, avslutter Andrine Elise Rasmussen.

Les mer om Ungdommens fylkesråd her:

Hele Ungdommens fylkesråd:

 • Håvard Bergseng Rødsand, 18 år, Bø
 • Andrine Elise Rasmussen, 17 år, Hattfjelldal
 • Rebekka Wenberg, 18 år, Meløy
 • Erling Andre Torgersen, 17 år, Vefsn
 • Emma-Sofie Olafsen, 14 år, Narvik
 • Vinjar Meosli, 16 år, Meløy
 • Adam Ulvang, 17 år, Vefsn
 • Mira Kaysoun, 18 år, Dønna
 • Amanda Jenssen, 18 år, Alstahaug
 • Sigurd Hjelle, 16 år, Sortland
 • Stine Wingan Larsen, 15 år, Hadsel