Cookie Consent by TermsFeed Unikt produksjonstilbud i Stamsund - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Unikt produksjonstilbud i Stamsund

Collage fra produksjoner ved Figurteateret. - Klikk for stort bildeCollage fra produksjoner ved Figurteateret.Figurteatret i Nordland opplever utsettelser og avlysninger i den allerede planlagte produksjonsvirksomheten. Det gir muligheter for andre å slippe til.

Selve kjernen i Figurteatrets virksomhet er at det kommer teatergrupper og produsenter av ulike former for visuelt teater til Lofoten, for å utvikle en idé og en forestilling. Nå opplever imidlertid det velrenommerte teateret at utenlandske samarbeidspartnere utsetter og avlyser sin allerede planlagte produksjonsvirksomhet.

-Årsaken er naturlig nok pandemien og varierende reiserestriksjoner, forklarer produksjonsleder ved Figurteateret, Geir-Ove Andersen.

Unik mulighet

Som følge av utsettelser og avlysninger, har Figurteatret vært nødt til å endre planene og lete etter andre måter å arbeide på.

-På samme måte som i høst kan vi derfor glede prosjektskapere med en ekstrautlysning. Figurteatret stiller teatrets ledige kapasitet tilgjengelig for prosjekter som kan gjennomføres uten restriksjoner. Tilbudet gjelder fra i dag – og i løpet av vinteren og våren 2021, underbygger Andersen.

Kort søknadsfrist

I løpet av 2020 fikk hele fem produksjoner, på kort varsel, mulighet til å produsere og utvikle forestillinger på Figurteatret.

-Vanligvis er det kamp om plassene når vi lyser ut vårt tilbud. Nå står imidlertid dørene igjen åpne for nye produksjoner, sier Geir-Ove Andersen.

Tilgang på unik kompetanse

Tilbudet går til profesjonelle produksjonsskaper med en god idè, som ikke har hatt mulighet til å prøve den ut. Ved Figurteateret får man mulighet til å konkretisere eller prosjektere en tidlig idé helt i mål.

-Utøvere som velges ut får disponere teateret en periode i Stamsund. I prøve- og produksjonslokalene våre, får teaterprodusenter unike muligheter til å utvikle eller ferdigstille et prosjekt, påpeker Andersen.

Tilbud til kreativ kultur

Figurteateret i Nordland dekker oppholdsutgifter i den perioden en gruppe er i Stamsund. Også reise til og fra Stamsund og støtte til diett og losji er en del av tilbudet.

-I dialog med oss vil det også være mulig å søke om dekning av produksjonsutgifter. Dette er et helt unikt tilbud på verdensbasis, avslutter Andersen, og håper at så mange som mulig ser mulighet til å bruke de gode fasilitetene og kompetanse som Figurteateret kan tilby.

Les mer om ekstrautlysningen her:

https://www.facebook.com/Figurteatret