Cookie Consent by TermsFeed Unngår nedtrekk - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Unngår nedtrekk

Linda Helen Haukland foran Scandic syv søstre - Klikk for stort bildeLinda Helen Haukland

- Mindreforbruk på andre budsjettposter gjør at vi slipper å kutte i bevilgningen til Nordnorsk reiseliv i 2023, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland.

Fylkesrådet har tidligere varslet et nedtrekk på to millioner kroner i 2023 til finansieringen av Nordnorsk Reiseliv, fra seks til fire millioner kroner. Dette av økonomiske årsaker.  På tross av at kuttet var varslet i god tid, skapte nedtrekket betydelig offentlig debatt.

Nå har fylkesråden snudd alle steiner for å se om nedtrekket kan unngås, og har funnet en løsning.

- Mindreforbruk i andre deler av næringsavdelingen gjør at vi slipper å gjennomføre kuttet. Det innebærer at Nordland fylkeskommune også i 2023 vil bidra med seks millioner kroner til Nordnorsk Reiseliv, sier fylkesråden som satser tungt på reiselivet framover. Hun fremmer blant annet en ny reiselivsstrategi under fylkestinget i april som setter en ny kurs for næringa; den skal blant annet bidra til å utvikle lokalsamfunnene og at klimaavtrykket går ned i regionen.