Cookie Consent by TermsFeed Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Fylkesrådet i Nordland ønsker å utvide sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord. – Et viktig samband for reiselivet i regionen, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø, og putter én million kroner ekstra inn i sambandet. Det samme gjør Troms fylkeskommune.

Portrett av dame i jakke og bluse foran rød vegg. - Klikk for stort bildeFylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø er fornøyd med at tilbudet mellom Andøya og Senja nå utvides. Thor-Wiggo Skille

Med økende trafikken på fergesambandet, som hovedsakelig består av turister, noen busser, men også noe næringstransport, er det et tydelig behov for å utvide sesongen.

– 2022 ga rekordtall, og veksten har fortsatt i 2023, med en økning på ytterligere 1025 personbilenheter, dvs. en økning på 4,5 prosent, påpeker fylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø.

Rekordtall legger grunnlaget

Kvensjø sier at det er fornuftig å utvide sesongen ut september måned.

– Fergesambandet Andens – Gryllefjord er et viktig samband for reiselivsnæringen. Vi ønsker å legge til rette for at flere besøkende kan oppleve den vakre naturen og kulturen i regionen, sier Dobak Kvensjø.

Samarbeid med Troms fylkeskommune

Fergesambandet Andenes - Gryllefjord er et samarbeid med Troms fylkeskommune, hvor netto driftsutgifter deles mellom partene. Det er Troms fylkeskommune som ivaretar anbudsutlysning og kontraktsoppfølging.

– Gjeldende kontraktsperiode er 18.05.2021 – 03.09.2023 med opsjon på 1 + 1 år. Første opsjon er utløst, så kontraktens utløpsdato er 03.09.2024. Jeg har tro på at vi i dialog med operatør får utvidet seilingsperioden til ut september, underbygger Kvensjø.

M/F Stetind

Torghatten Nord AS betjener ruten i dag, med fartøyet M/F Stetind. Ferjen er bygd i 1977 og har en kapasitet på 49 personbilenheter og 200 passasjerer. Rutetabellen har to avganger i hver retning i skuldersesongen, altså i perioden fra oppstart til rundt 10. juni, og igjen fra midten av august og til sesongslutt.

– I primærsesong er det tre daglige turer t/r. Nå satser vi på å utvide tilbudet til ut september, men da med to daglige avganger hver vei, sier Dobak Kvensjø.