Cookie Consent by TermsFeed Varsler storsatsing i Nordland - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Varsler storsatsing i Nordland

Fylkesråd for kompetanse og utdanning i Nordland, Elin Dahlseng Eide. Thor-Wiggo Skille Arbeidsledigheten i Nordland er lav og de store næringene i vekst, samtidig som reiselivet tar seg opp etter pandemien. Nå varsler fylkesråd Elin Dahlseng Eide en storsatsing på utdanning og kompetanse, i alle aldersgrupper, og kaller det nøkkelen til vedvarende suksess for hele nordlandssamfunnet.

 

–Ja, vi har det travelt. Det er nå vi har momentet og muligheten til å være med på å skape vekst og bidra i den grønne omstillingen på en måte som ikke bare legges merke til i Norge, men i Europa og verden, sier Eide. Fylkesråden for utdanning og kompetanse har store ambisjoner om å ta hele fylket og alle ressurser i bruk.
–Vi har så utrolig mange dyktige mennesker i dette fylket, med så variert og sterk kompetanse. Menneskene er den største ressursen vi har i Nordland, og nå skal vi legge til rette for enda mer kompetanse og utdanning i alle aldersgrupper, påpeker Eide.

Utdanning og kompetanse i hele fylket

Målet er at dette skal utvikle arbeids- og næringslivet og Nordland videre inn i fremtiden.
–Jeg gleder meg, og er så utrolig glad for at jeg får være med i en tid når potensialet er så stort, sier en entusiasisk fylkesråd. Hun er helt klar på at digitale verktøy gir enda bedre muligheter til å ta hele Nordland i bruk. Og de mulighetene skal utnyttes!   
–Vi skal ha fleksible og digitale tilbud for å skape bedre kompetanse hos flere i alle aldre over hele Nordland. Vi må også ha gode alternative opplæringsløp for å hindre fraflytting og sikre rekruttering til små og mellomstore bedrifter i distriktene, sier fylkesråden. Hun viser til at det er helt sentralt med livslang læring, og at utdanningstilbudet til de voksne i Nordland må styrkes i årene fremover. Dialogen med arbeids- og næringslivet blir viktig.
–Jeg er en stor tilhenger av dialog, og sammen skal vi utvikle Nordland videre. Da må vi ha med alle deler av befolkningen, og folk i alle aldre!

Vil ha med alle

–Vi trenger å ha med alle. Vi er så få i Nordland at vi ikke har råd til å se bort fra en eneste ressurs i samfunnet. Ung og voksen, nordlendingen og tilflytteren, alle vil være viktige for Nordland i tiårene som kommer, påpeker Eide. Hun viser til at arbeids- og næringslivet i Nordland går så det suser. Ny industri innenfor det grønne skiftet ønsker å etablere seg flere steder i fylket, med battericellefabrikken på Mo og hydrogensatsinger i Narvik, Mosjøen og Glomfjord, i tillegg til romindustrieventyret på Andøya.
–Behovet for kvalifisert arbeidskraft er akkurat nå større enn det vi kan tilby. Her må vi i fremtiden levere raske, men fleksible løsninger tilpasset behovet til arbeids- og næringslivet, og tilpasset utdannnings- og kompetansebehovet som innbyggerne har. Det skal vi klare!