Cookie Consent by TermsFeed Webinar om sirkulær økonomi: «Erfaringer fra Kitakyushu, leksjoner for Bodø» - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Webinar om sirkulær økonomi: «Erfaringer fra Kitakyushu, leksjoner for Bodø»

Hva er sammenhengen mellom japansk klimaforskning og et grønt, rent og sunt Nordland? 🌍🌏

8. juni kl. 09.00 vil Vesna Lavtizar, policyforsker i sirkulær økonomi, og Shiko Hayashi, programdirektør, ved Institute for Global Environmental Strategies i Japan, gi en digital presentasjon om dette temaet. De har nylig gitt ut en ny rapport som gir et veikart mot sirkulær økonomi i Kitakyushu i Japan. I møtet skal vi finne ut hvordan dette kan brukes i Bodø og Nordland, og hva vi kan lære av hverandre.

Webinar om sirkulær økonomi med foredragsholdere fra Japan - Klikk for stort bilde

♻️  Rapporten og webinaret er nyttig for kommuner og fylkeskommuner som vil utvikle egne strategier for sirkulær økonomi.

📈  Rapporten beskriver hvordan man kan gjennomføre planleggings- og plangjennomføringsprosessen, sette seg mål for lokal sirkulær økonomiutvikling, samt anbefalinger hvordan man kan sikre et godt resultat av arbeidet. Ikke minst er måleindikatorer viktig.

🌲  Dette for å få et bilde av hvor nyttig strategiene er for sirkulær økonomi, så vel som på regional økonomisk vekst, trivsel og miljø.

Hensikten med arrangementet er å dele kunnskap og lære av hverandre, og som sådan vil det være mulighet for diskusjoner og spørsmål og svar. Arrangementet vil være på engelsk.

Klikk her (ICS, 46 kB) 👈 for å legge til arrangementet i kalenderen din. 📅

For mer informasjon, vennligst kontakt Thomas Daniel Solhaug Baker ved thobak@nfk.no.

Vi sees på Teams! 😊

-----------------------

Litt informasjon om foredragsholderne:

Vesna Lavtizar er blant annet IGES-leder for UN Habitat’s Healthy Oceans and Clean Cities Initiative-prosjektet (HOCCI), arrangør og foredragsholder på workshops i byer og for andre enheter, og forfatter av flere sirkulær økonomi publikasjoner. Hun har hatt ulike roller knyttet til kommuner og andre organisasjoner (f.eks. Ambassadør for byen Kobe, Japan (2017 – 2018); Medlem av Jesenice kommunes styre for miljø og arealplanlegging, Slovenia, 2014 – 2016). Hun har en doktorgrad i miljøvitenskap.

Shiko Hayashis ekspertise er blant annet innen 3R-politikk for bærekraftig utvikling, utvidet produsentansvar, urban miljøstyring, sirkulære byer og bærekraftsmål lokalisering. Han har rik erfaring med å lede flere prosjekter med asiatiske land for den institusjonelle utviklingen, ved å støtte de nasjonale myndighetene i Malaysia, Vietnam, Filippinene, Thailand, Indonesia, Bangladesh og Myanmar, for å utvikle strategier og tekniske retningslinjer for forsvarlig avfallsbehandling, som er godkjent på deres ministernivå. Han jobber tett med Kitakyushu kommune og er medutvikler av Kitakyushu Circular Economy Vision.