Cookie Consent by TermsFeed Konferanse om friluftslivets ferdselsårer - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Konferanse om friluftslivets ferdselsårer

Nordland fylkeskommune arrangerte 20.-21. november, i samarbeid med Miljødirektoratet, en konferanse om prosjektet friluftslivets ferdselsårer for friluftsråd og kommuner i Nordland. Formålet med konferansen var å dele erfaringer og eksempler fra arbeidet med ferdselsåreprosjektet i Nordland. 

Mennesker i møterom - Klikk for stort bildeFylkesråd for samfunn, kultur og miljø Arne Ivar Mikalsen åpner konferansen på Quality Hotel Ramsalt i Bodø Freddy Pedersen

Om konferansen

Fylkesråd for samfunn, kultur og miljø Arne Ivar Mikalsen åpnet konferansen, og viste til at det nye fylkesrådet har lagt vekt på at de ønsker å støtte utbygginga og utviklinga av lokale og regionale turløyper og andre tiltak som fremmer friluftsliv. 

Gjennom ulike foredrag fikk deltakerne hørt om prosjektet friluftslivets ferdselsårer fra både Miljødirektoratet og Nordland fylkeskommune. Trollfjell friluftsråd delte erfaringer med kartlegging av universell utforming. Lofoten friluftsråd delte erfaringer om besøksforvaltning og tanker om hvordan friluftslivets ferdselsårer kan bidra til dette arbeidet. Kartverket fortalte om sin database for tur- og friluftsruter. I tillegg delte Vefsn kommune, Alstahaug kommune og Meløy kommune sine erfaringer i arbeid med friluftslivets ferdselsårer. Dag to ble viet til gruppearbeid og kommuner og friluftsråd delte erfaringer og inspirerte hverandre til videre arbeid. 

Kart som viser framdrift på prosjektet i Nordland - Klikk for stort bildeStatus på prosjektet friluftslivets ferdselsårer i Nordland per november 2023. Mørk grønn er vedtatt plan, lys grønn er i gang med plan, rød er ikke i gang med plan.

Status på prosjektet i Nordland 

De aller fleste kommunene i Norland er i gang med prosjektet friluftslivets ferdselsårer, og ni kommuner har ferdig/vedtatt plan for friluftslivets ferdselsårer. 

I Nordland er arbeidet med friluftslivets ferdselsårer organisert gjennom de interkommunale friluftsrådene, som bidrar med å koordinere prosessene i sine medlemskommuner. 

Har du spørsmål om prosjektet, kan du ta kontakt med rådgiver friluftsliv Freddy Pedersen