Cookie Consent by TermsFeed Deltakelse på Lofotkonferansen - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Deltakelse på Lofotkonferansen

Lofotkonferansen gikk av stabelen i Svolvær 14. og 15. februar 2024, som en viktig møteplass for folk og næringsliv i Lofoten. Nordland fylkeskommune var representert ved rådgivere fra klima og miljø og fylkesrådsleders kontor, og fylkesråd for næring, Bjørn Larsen.

Anita Skog, innovasjonspådriver i Arctic Pioneers reflekterer over nullutslippsreisen som hinder og mulighet til vekst og utvikling i sofasamtale med: Aase Marthe Horrigmo, Direktør for reiseliv i Innovasjon Norge Martin Langaas, Senior ruteutvikler i Avinor Erik Taraldsen, Hotelldirektør i Thon Hotel Ben Martin, Economics Practice Director at HKS inc. Linn Hjelmeland Svendheim

Lofoten - De grønne øyene, et interkommunalt prosjekt ledet av Lofotrådet, inspirerte til fremtidsretta mobilitet under Lofotkonferansen 2024. I partnerskapet jobber Destination Lofoten, Lofotkraft og Lofotkommunene målrettet for grønn vekst og omstilling i Lofoten.

Lofoten er bygd på sjømat fra havet, og havet har koblet Lofoten tett på globale trender og posisjonert Lofoten sentralt blant internasjonale reisemål og markeder. Sammen med folket og næringslivet er målet å skape verdens reneste øyrike og servere verdens reneste sjømat på egne bord og i europeiske markeder.

Over de to dagene fikk vi lære om hvilke rammebetingelser som skaper grønn konkurransekraft i Lofoten, og hvordan EU påvirker vår lokale konkurransekraft i nord. Vi lærte om hvordan reiselivet må forberede seg på en ny generasjon reisende, som stiller høyere krav til klima og miljø. Videre var det fokus på hvordan man kan jobbe for å øke tilbud til reisende, og for å bli en helårs destinasjon med bærekraft som grunnlag. Vi fikk høre om planer for nullutslipp i luftfarten ved bruk av el og hydrogen, og fremtidens mobilitet på vei med fleksibel og behovsstyrte løsninger.

Adelen Berntsen Ekrem og Tirill Oksholen fra Lofoten ungdomsting presenterer sine satsninger. Kristian Louis

Representanter fra Lofotens ungdomsting og Kabelvåg ungdomsskole kom og fortale om deres hjertesaker. Høyt på ønskelisten er et bedre kollektivtilbud, at politikerne hører på ungdommen, spør dem om råd, og tørr å ta grep.