Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Jobber for nasjonal dronelinje

Fylkesråd Elin Dahlseng Eide ber kunnskapsministeren om å opprette nasjonal dronelinje på Andøya.

Varsler storsatsing i Nordland

Arbeidsledigheten i Nordland er lav og de store næringene i vekst, samtidig som reiselivet tar seg opp etter pandemien. Nå varsler fylkesråd Elin Dahlseng Eide en storsatsing på utdanning og kompetanse, i alle aldersgrupper, og kaller det nøkkelen til vedvarende suksess for hele nordlandssamfunnet.  

Meløy kommune fikk «Døråpneren»-prisen

  Meløy kommune får prisen for sitt imponerende arbeid med å gjøre Glomfjord sentrum tilgjengelig for alle. Blant annet er det lagt varme i fortauene, kanter og fysisk hindringer er fjernet og det er etablert utendørs sitteplasser.

Finn Henrik fikk Opplæringsprisen

Leder for Nord-Salten Opplæringskontor, Finn Henrik Pettersen, ble tildelt Opplæringsprisen 2021 under fylkestinget i dag.

- Ønsker fokus på vann og avløp

Fylkesrådet er bekymret for det store etterslepet på kommunal infrastruktur innen både vann og avløp. Nå vil de ta tak i denne problemstillingen gjennom Program Bedre Vann 2022 – 2025.

Stort potensiale for bioenergi i Nordland

Fylkesråd for plan og næring i Nordland fylkeskommune, Linda Helen Haukland, gir honnør til Statsforvalterne i Nord-Norge for å ha kartlagt potensialet for bioenergi. «Bioenergistrategi for Nord-Norge» skal behandles under fylkestinget i Svolvær. – Det grønne skiftet krever at vi går over til nye energikilder, derfor er dette arbeidet svært verdifullt, sier hun.

I gang med Ryggedalstunnelen

Artikkelen er oppdatert tirsdag 19.10. på grunn av justering av kolonnetidene. 

Ser fram til å møtes

  - Jeg gleder meg til å kunne samle fylkestinget til et vanlig fysisk møte igjen etter koronaen. Digitale møter er vel og bra, men jeg har savnet å kunne se mine politikerkolleger «live» og ikke gjennom en dataskjerm, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

Prográmma Bådådjon giellavahkon 2021 / program i Bodø i språkuka 2021

  Hold av mandag 25.-onsdag 27. oktober kl. 18.00-20.30 og kom til vårt samiske «pop-up kulturhus» (lavvo med plasskapasitet til ca. 70 stk.) utenfor Fylkeshuset i Bodø/Bådåddjo. Det inviteres til tre ettermiddager/kvelder utenom det vanlige, og du kan her få sjansen til å få med deg litt innblikk i lulesamisk språk og kulturliv.  

En viktig regjeringsplattform for Nordland

– Denne plattformen er godt nytt for Nordland, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.