Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Vi ha internasjonalt prosjekt om entreprenørskap for eldre

  Nordland eldreråd vil ha fokus på den store ressursen eldre kan være i arbeids- og samfunnslivet. Nå ser de på mulighetene for å starte et internasjonalt prosjekt for å lære mer.

MS Sigrid Sigurdsdotter er på tur hjem

Den nye hurtigbåten MS Sigrid Sigurdsdotter er på tur hjem. Søsterskipet til MS Liv Grannes kommer til Helgeland i kveld.

Hovedfartøyene tilbake på Nesna – Nesnaøyene

Etter en periode med reservefartøy i sambandene Nesna - Nesnaøyene og Nesna - Levang, kjøres nå sambandene igjen med hovedfartøyene.

Seks millioner kroner til grønn samfunnsutvikling i nord

Nå settes det i gang prosjekter som skal se på fornybar energi i nord, satsning på nye marine arter, avfallshåndtering i Arktis og etablering av en samisk møteplass i Tromsø. 

Bidrar til prosjekt som skal løfte Fauske

Fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland, går inn med 825 000 kroner til prosjektet «Fauske 2030 som en moderne, urban og attraktiv by».

Gir viktig støtte til filmen om «Sulis»

  Filmen om gruvebyen Sulitjelma får 1 500 000 ekstra i støtte.  

Gjenåpner Digermulen ferjekai

  Ferjekaibrua er skiftet, og ruta Digermulen–Finnvik kan gjenopptas fra lørdag 3. juli.

Árran får midler til å løfte fram kunstskatt

Árran lulesasmisk senter i Hamarøy får 400 000 kroner fra fylkesrådet til dokumentasjon og synliggjøring av kunsten til Elle-Hánsa/Keviselie/Hans Ragnar Mathisen.

Bodø-bussene ble grønne

I dag ble alle bussene i Bodø grønne. Nordlandsbuss overtok driften for de neste ti årene, og setter inn el-busser på alle sentrumsrutene.

Vil ha nasjonalt pilotprosjekt for å forebygge utenforskap

Det gode frafallsarbeidet som gjøres i videregående skole i Nordland legges merke til nasjonalt. Nå ønsker fylkesrådene Elin Dahlseng Eide og Kirsti Saxi at Nordland blir tildelt et nasjonalt pilotprosjekt som blant annet skal motvirke frafall i videregående skole.