Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Ekstra buss mellom Narvik og Å

Det er stort trykk på Lofotekspressen. Nå har fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø lagt ekstra penger på bordet, og har sammen med Boreal fått satt inn  ekstra busser i den populære reiseruta. – Det er bra at våre besøkende til Nordland benytter kollektive reisealternativer, understreker Kvensjø.  

En sommerrefleksjon fra et mobbeombud om felleskapet, sosiale hierarkier og oss voksne

Som mobbeombud ser jeg nesten daglig hvor viktig fellesskapet er for barn og unges trivsel og utvikling. Et av de mest grunnleggende behovene vi har som mennesker, er å føle tilhørighet. Dette behovet er en av de sterkeste drivkreftene vi mennesker har, og for barn og unge i vekst og utvikling er det spesielt viktig. 

Håp om grønn skipsrevolusjon

Fremtidens hurtigbåt er et prosjekt for å designe og bygge hurtigbåter som kjøres uten klimautslipp. Nylig la regjeringen sammen med SV 50 millioner kroner på bordet for å ta prosjektet videre. – Nå skal de fire fylkeskommunene som inngår i Fremtidens hurtigbåt, diskutere veien videre sammen med staten. Det er fortsatt et stort finansieringsbehov, påpeker Odd Inge Bardal.

Bytter fergebru på Ågskardet fergekai

Natt til søndag den 23.06.24 skal byttes fergebru på Ågskardet fergekai 

Mandag starter sommerruta

Helgeland får økt tilgjengelighet med sommerruten.  – Et supplement som har vært viktig for både reiselivsnæringen og for fastboende, slår fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø fast.

Flere kombinasjonsklasser neste skoleår

–Jeg er fornøyd med at vi har klart å etablere mange kombinasjonsklasser neste skoleår – hele 11 i tallet. Dette gjør at flere får førsteønsket sitt oppfylt, og noen slipper å flytte. Vi imøtekommer i tillegg arbeids- og næringslivets behov på en bedre måtte, sier fylkesråd for utdanning Joakim Sennesvik.

Bekymret for Helgelandssykehuset

Etter vedtaket i Helse Nord-styret i dag er fylkesrådslederen i Nordland bekymret for hva som kommer til å skje med sykehusene på Helgeland. 

UKM-festivalen nord for polarsirkelen for første gang

De siste dagene har en 14 meter høy teltarena blitt reist i Rensåsparken i Bodø. 21.-25.juni arrangeres landsfestivalen til UKM – Ung Kultur Møtes her.

Nattestengt på fylkesveg 17 i Gildeskål

Kystriksvegen blir stengt ved Altenelva fra torsdag 20. juni på kvelden og frem til fredag morgen. Årsaken er vegarbeider.  

Stor økning i gjennomføring på videregående skole i Nordland

Andelen av ungdom som fullfører og består videregående opplæring innen to år etter normert tid, har steget og endte på 78 prosent for 2017-kullet i Nordland! - Dette er det beste resultatet vi har hatt i Nordland noen gang, jubler fylkesråd for utdanning og kompetanse Joakim Sennesvik.