Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Styrker reiselivet i Rødøy

Fylkesrådet bevilger 750 000 kroner til prosjekt som skal løftereiselivet i kommunen. Konstituert fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik og fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland understreker at bakgrunnen for tildelingen er å styrke kommunen som de siste årene har vært vertskap for et økt antall turister.

Felles front mot utenforskap

    Nordland fylkeskommune og NAV Nordland skrev i dag under på en ny samarbeidsavtale, der felles innsats mot ungt utenforskap er en av de viktigste oppgavene.

Nordland blir pilotfylke

Nordland og Rogaland skal være pilotfylke for utprøving av regionvekstavtaler med staten.

Løftet læreplassgaranti og ung inkludering

Fylkesråd for kompetanse og utdanning, Elin Dahlseng Eide, deltok i dag på regjeringens toppmøte for gjennomføringsreformen i videregående skole. - Det var viktig å løfte frem våre erfaringer med læreplassgaranti, ung inkludering og satsing på voksne elever, sier Dahlseng Eide.

Industriutvikling gir ringvirkninger

 – Ringvirkningsanalysen for Vefsn bekrefter at industrisenteret Mosjøen står foran en sterk vekstperiode, sier fylkesråd Linda Helen Haukland.

Nytt og nyttig hjelpemiddel i konsultasjoner om samiske interesser

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har laget en egen veileder for kommuner og fylkeskommuner. Veilederen er ikke rettslig bindene, men skal fungere som et praktisk hjelpemiddel.

Jakter Nordlands ivrigste strandryddere

I forbindelse med Strandryddeuka 9. -18. september arrangerer vi ryddekonkurranse for alle skoleklassene i Nordland.       

Tomas Norvoll blir statssekretær

Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll, blir statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Han går dermed av som fylkesrådsleder.

Pengebruk i ei usikker tid

Fylkesrådet er i gang med arbeidet med å sy sammen neste års budsjett og økonomiplan. - I en usikker tid må vi forvente strammere økonomi i årene som kommer, sier fylkesråd Svein Eggesvik.

The Arctic way to Zero

      - Nord-Norge må lede an i  det grønne skiftet og bruke det  som en vekststrategi.  Energiomstillingen vi står foran kan nemlig gi landsdelen unike muligheter, sa fylkesråd for næring i Nordland, Linda Helen Haukland under Xplore Arctic sitt frokostseminar på energimessa ONS i Stavanger i dag. Som forøvrig hadde det talende temaet «The Arctic way to Zero».