Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Utdanningsdirektoratet melder at elever får mulighet til annullering av eksamen

Utdanningsdirektoratet har kunngjort at elevene i videregående skole som ble berørt av innloggingsproblemene under eksamen i norsk hovedmål på mandag 22. mai 2023, får mulighet til å annullere eksamen. 

Hver skole informerer egne elever om hvordan dette praktisk skal gjøres.

Du er her:

Aktuelt

2,5 millioner i gave til korps til 17. mai

  Fylkesrådet i Nordland gir 2,5 millioner kroner til korpsene i fylket rett før nasjonens og korpsenes fremste høytidsdag, 17. mai. –Vi har sett over lang tid at det er utfordrende å drive både korps og andre frivillige kulturtilbud, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.  

Ti personer søkte direktørstilling

Det har kommet inn ti søknader til stillingen som Fylkesdirektør for utdanning og kompetanse i Nordland fylkeskommune.

Endrer i Ryggedalstunnelen

Fri ferdsel fra midnatt og frem til mandag 22. mai. Deretter blir det ledebilkjøring ved behov, og ellers åpent for trafikk.    

Nordland fylkeskommune åpnet nytt kontor i Sandnessjøen

Fylkesadministrasjonen har etablert seg i Sandnessjøen, i Petro næringshage på Horvnes.

Neste steg for Nesna

-Utviklingen av campusen på Nesna er viktig for både Nordland og hele Distriktsnorge. Det viser en rapport fra en arbeidsgruppe som det siste året har jobbet med det neste steget for Nesna, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Ny tannklinikk åpnet på Røst

Den nye tannklinikken er lokalisert i det nye oppvekstsenteret på Røst, sammen med skole, barnehage og bibliotek. I går ble tannklinikken offisielt åpnet.

Andøya viktig for Norge

I dag kom nyheten om at regjeringen vil styrke arbeidet med alliert mottak på Andøya og samtidig frigi arealer til næringsvirksomhet ved flyplassen. –Det er viktig for forsvaret av Norge, og vi har arbeidet lenge med dette i Nordland fylkeskommune, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Flere søker videregående opplæring

For første gang på 12 år har antallet søkere til videregående skole i Nordland gått opp. Totalt har 7426 personer med ungdomsrett søkt på videregående opplæring i fylke i år, noe som er 134 mer enn i fjor.

Gir kunstnere arbeidsrom i Nordland

Nordland fylkeskommunes har fordelt penger til kunstneropphold i Nordland - også kalt AiR – Artist in Residence. I tillegg er det gitt midler til arrangører av utstillinger. – Dette er viktige midler for å knytte Nordland mot resten av verden innen kunst-feltet, sier fylkesråd Christian Torset.

Venter på tilbud for nye Mosjøen videregående skole

Anbudet for bygging av nye Mosjøen videregående skole er lyst ut. – Vi er veldig spent på tilbudene som kommer. Dette er et viktig skritt for å ferdigstille en ny skole, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.