Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

–Muligheter på videregående skole også for de uten ungdomsrett

– Selv om du ikke har ungdomsrett til videregående opplæring, kan du søke den enkelte skole om plass, sier gruppelederne på fylkestinget Cecilie Hegge (V) og Stig Tore Skogsholm (H).  

Krever statlig drahjelp for bærekraftig havbruk

Havbruksnæringa har uløste utfordringer knytta til miljø og dyrevelferd. Nordland fylkesting ber staten avklare hvordan de vil legge til rette for økt bærekraft.

En Ferrari-rød skrivemaskin

– Jeg skulle gitt mye for å ha hatt den fortsatt. Den hadde til og med kopiminne sier en begeistret Anita Mathisen. I dag runder hun 46 år på Nordland fylkesbibliotek og er fortsatt i farten med planer fremover.

Nei til nedbygging av døgnplasser i psykiatrien

Nordlandspolitikerne er svært bekymret over tilbudet til personer som har utfordringer med rus og psykisk helse. ­­­– Administrasjonen i Helse Nord foreslo i januar store kutt og sentralisering av døgnbehandlingen i nord, det kan vi ikke godta, sier Vegard Lind-Jæger, fylkestingsrepresentant for SV i Nordland. 

SV-fokus på inkludering og universell utforming

SV satte søkelys på temaene inkludering og universell utforming under fylkestinget i Bodø denne uka. Partiet pekte spesielt på mangelen på tegnspråktolker.

Klar for kjernekraft i Nordland

Tilgang på strøm kan ikke lenger tas for gitt for fremtidige energikrevende satsinger. –  Kjernekraft er det mest effektive vi har på alle målbare parameter, fastslår gruppeleder for Fremskrittspartiet i Nordland fylkesting, Rune Østergren, og har med seg et flertall i Nordland fylkesting når han nå ber staten legge til rette for kjernekraft.

Bekymret for FOT-rutetilbudet

Kortbanenettet i nord spiller en vesentlig rolle for å gjøre det mulig å bo og virke i distriktene, men det nye FOT-rutetilbudet utnytter ikke kortbanenettets styrker, mener et samlet Nordland fylkesting.

– For uklart fuskeregelverk!

– Det må ryddes opp i forskjellige og uklare regelverk for studenter på universiteter og høgskoler, sier Odin Rønning, fylkestingsrepresentant for FrP i Nordland fylkesting. Han mener det er en forutsetning for rettferdig behandling av studenter som blir mistenkt for fusk.

–Forunderlig fra fylkesrådet om lærlinger og yrkesfag

–Fylkesrådet og Høyre prater på den ene sida opp yrkesfag, men vil samtidig at færre skal ta yrkesfag.

Consto skal bygge nye Mosjøen videregående skole

I går ble hovedentreprisen for bygging av nye Mosjøen videregående skole inngått mellom Consto AS og Nordland fylkeskommune. – En gledens dag. Vi får en dyktig entreprenør til å bygge ny videregående skole i Mosjøen, sier fylkesråd Lise Henriette Rånes.