Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Sørfold-tunnelene prioriteres

Statens vegvesen har gjort en gjennomgang av de største kommende prosjektene. Her slås det fast at Sørfold-tunnelene skal prioriteres. Fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll, sier dette er en viktig presisering.

- Alle barn og unge skal kunne delta på meningsfulle fritidsaktiviteter!

  - Vi er fulle av beundring over 4H og alle andre frivillige som har «trosset» pandemi og bidratt til å opprettholde tilbud til barn og unge. Vi er veldig  glade over å kunne tildele to millioner kroner i grunntilskudd til frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner i Nordland, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

Hovedpunkter fra Elin Dahlseng sin tale 5. mai på Helgelandskonferansen 2022

Øker høyden i Ryggedalstunnelen

Nordland fylkeskommune vil under oppgraderingen av Ryggedalstunnelen også øke høyden på tunnelen. Bø kommune dekker 25 prosent av kostnadene.

Vegarbeid på Arnøyene

Nå blir det vegarbeid på strekningen fylkesveg 7446 på Sørarnøy og Nordarnøy. 

Vil hjelpe barn og unge som sliter psykisk

  Nordland fylkesting ber om mer penger til lavterskeltilbud for barn og unge som sliter psykisk. – Vi vil at helse- og omsorgsministeren raskt skal bevilge mer penger til lavterskel hjelpetilbud for barn, sier Thomas Johansen i Miljøpartiet De Grønne.  

Tilskudd til tekniske og industrielle kulturminner

Disse fikk tilskudd ved årets fordeling av tekniske og industrielle kulturminner.

Forenkler takstsystemet på buss

Fra 2. mai 2022 endres prisen på buss i Nordland. -Vi forenkler prissystemet, legger opp til færre soner, og prisjusterer noe på de ulike produktene, sier gruppeleder for salg og marked, Marthe Andersen.

Sortland blir GNIST-kommune

    - Vi gratulerer Sortland kommune som er blitt valgt ut som GNIST-kommune for 2022 av blant andre Design og arkitektur Norge (DOGA) og Nordic Edge, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland, som bidrar med 200 000 kroner for å realisere prosjektet.

Tunnelarbeid på fv. 17 i Gildeskål

Vær forberedt på ledebilkjøring og stengetider i Storvikskartunnelen.