Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Vil jobbe videre for Andøy

  - Det er en uforståelig avgjørelse at det ikke opprettes landslinje i dronefag. Andøy videregående skole har opparbeidet seg unik kompetanse og et bredt nettverk, blant annet i nært samarbeid med Andøya Space som allerede har nødvendige tillatelser fra Luftfartstilsynet for å drive undervisning i droneflyging. Med alt det spennende som skjer på Andøya ville en droneutdanning der bli svært attraktiv, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

Ingen parkering ved Ryggedalstunnelen 

Utfartsparkeringen på Bøsiden er stengt. 

Rana på full fart inn i den grønne fremtiden

Freyrs etablering av battericellefabrikk i Mo i Rana er en av de største industrietableringene i nyere tid, og skjer svært raskt. Gjennom en samfunnsanalyse tar Nordland fylkeskommune og Rana kommune grep om muligheter og utfordringer.

Ønsker å hjelpe Træna

Fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland, ser positivt på at Træna kommune nå planlegger å søke omstillingsmidler fra fylkeskommunen.

Skal bruke mer på fylkesvei

De årlige tallene som sammenligner fylkeskommunenes pengebruk, viser at Nordland fremdeles ligger høyere i forbruk enn gjennomsnittet. Samtidig viser rapporten at det kan brukes enda mer på fylkesvegene.

Asfaltering Gravdal–Ballstad

Regner med første uka i november. 

Vegarbeid på nordsida

- Beregn ekstra tid. Fylkesveg 834 kan bli stengt i inntil 40 minutter av gangen. 

Tunnelarbeid på fv. 812 ved Misvær

Enghammartunnelen stengt i perioder.

Samiske dager på Fauske

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll bevilger 200 000 kroner til å gjennomføre samiske dager på Fauske til vinteren.

Nordnorsk folkehelsesamarbeid

I dag underskrev fylkesrådene Saxi og Balto en samarbeidsavtale for å styrke det nordnorske programmet for folkehelsearbeid fram til 2027.