Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Fremmer helhetlig sak om Kleiva

Fylkesrådet bebuder at de kommer med en helhetlig sak om naturbruksskolen på Kleiva i nær fremtid, for å samle trådene i de ulike utviklingsprosjektene knyttet til skolen.

– Må satses med en gang

– Vi må våge å satse og handle nå med en gang, sier Beate Bø Nilsen, representant for Høyre i fylkestinget. Bakgrunnen for utspillet er at rundt 7000 unge under 30 år nå står utenfor arbeid, utdanning og opplæring i Nordland. 

Roger og Bjørn fikk Opplæringsprisen

Roger Øverås fra Gravdal og Bjørn Oddvang fra Rana ble hedret med Yrkesopplæringsnemdas Opplæringspris under fylkestinget i dag for deres store innsats for å gi ungdom ei fin skoletid og en god inngang til yrkeslivet.

– For lang responstid når du trenger hjelp!

– Når uhellet er ute, er det ingen som ønsker å vente unødvendig lenge på hjelp, sier Kassandra Petsa, fylkestingsrepresentant for FrP i Nordland. Hun får støtte fra Siv Anita Johnsen Brekke (H) og Lillian Rasmussen (SP) som mener dette er en situasjon som ikke kan fortsette.  

Noah er årets lærekandidat!

Noah Pedersen har vært lærekandidat i institusjonskokkefaget på Brønnøysund videregående skole. Det har han gjort så bra at han er kåret til årets lærekandidat av Yrkesopplæringsnemda i Nordland.

Kristine og Christoffer kåret til årets lærlinger

Christoffer Amundsen fra Bodø og Kristine Snefjellå fra Mo i Rana mottok æresprisen «Årets lærling» foran et samlet fylkesting i Bodø i dag.

– Fylkeskommunen må ta ansvar for naturen

Det blir større oppmerksomhet rundt nedbyggingen av natur i Norge. Nå vil Miljøpartiet De Grønne at fylkeskommunen skal vektlegge naturverdiene sterkere i sitt arbeid. – Nordland fylkeskommune er nødt til å gjøre sitt for å stanse naturtapet, sier fylkestingsrepresentant Håkon Møller.

–Ingen bønder, ingen mat, ingen fremtid!

– Situasjonen i landbruket er kritisk mange steder, sier gruppeleder for Senterpartiet i Nordland fylkesting, Kim Haugan Schei. Han viser til parolen «No farmers, no food, no future” som har bredt om seg, og mener det er viktig at befolkningen tar innover seg viktigheten av et levende landbruk.

- Mobbing koster samfunnet dyrt

- En relativt enkelt mobbesak i skolen, håndtert etter lovverket, kan koste samfunnet omlag 250 000 kroner. Det kommer i tillegg til den enorme personlige kostnaden for den som blir utsatt for det. Økt kunnskap om mobbing i skolen og forebygging er både billigere og gir bedre resultater, sier mobbeombud Lasse Knutsen.

- Gratulerer med styrket samarbeid!

-Nyheten om at Nova Sea og Torghatten Aqua skal inngå et tett og langsiktig samarbeid, er gode nyheter for havbruksnæringen på Helgeland, sier fylkesråd for næring  Bjørn Larsen.