Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

–Fantastisk for reiselivet og kystkulturen i Norge!

–Dette er rett og slett en fantastisk god nyhet for reiselivet i hele Norge, fastslår fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide, etter nyheten om at regjeringen vil bevilge penger til The Whale på Andøya.

Bredbåndsmidler til Nordland

Fylkesrådet fordeler en pott på 49 millioner kroner fra statlige bredbåndsmidler i 2023 . Se hvilke kommuner som har fått støtte.

8 millioner til næringsutvikling i Lødingen

Fylkesrådet bevilger tre millioner kroner til utbygging av havnepromenade med torg og havnehage, samt fem millioner til Hålogaland næringspark i Kåringen.  –Vi ønsker med dette å gi kommunen drahjelp for å utvikle tilgjengelige næringsarealer og tomter, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Bredbåndsmidler til Vågan

Vågan kommune får 5,7 millioner kroner av de statlige bredbåndsmidlene for 2023.

Bredbåndsmidler til Rødøy og Grane

Rødøy kommune får 6,1 millioner kroner og Grane kommune 2 millioner av de statlige bredbåndsmidlene for 2023.

Planlegger energi-hub i Bodø havn

Nordland fylkeskommune gir 800 000 kroner til Fjuel Bodø. Det kommunalt eide selskapet skal utrede lademuligheter for sjø- og tungtransport i Bodø havn.

8,1 millioner i bredbåndsmidler til Salten

Gildeskål kommune får 4,8 millioner kroner og Fauske kommune  3,3 millioner av de statlige bredbåndsmidlene for 2023.

Bredbåndsmidler til Vesterålen

Fylkesrådet bevilger 27 millioner kroner av de statlige bredbåndsmidlene for 2023 til kommuner i Vesterålen. Sortland kommune får 12,2 millioner kroner, Bø kommune 8,9 millioner og Hadsel nærmere 6 millioner.

Vil endre regelverket for rekefiske i nord

– Uforutsigbarhet rundt stengning og åpning av rekefelt oppleves som krevende for fiskerne i Nordland. Nå må regelverket endres slik at rekefiskerne i nord får like rammevilkår som rekefiskere i sør, sier fylkesråd for næring i Nordland, Linda Helen Haukland, i et brev til Nærings- og fiskeridepartementet.

Støtter havvind-satsing på Nesna

–  I Nordland må vi bruke det grønne skifte som en vekststrategi. Det vil ikke være mulig uten at vi har lokomotiv som Westcon Helgeland som tørr å gå foran og satse, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.