Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Fratrer som fylkesdirektør

  Stine Qvigstad Jenvin fratrer i dag stillingen som fylkesdirektør for samfunnsutvikling. Stine Qvigstad Jenvin  jobbet først som etatssjef i Nordland fylkeskommune, før hun etter omorganisering ble ansatt som fylkesdirektør. Nå går altså veien videre til nye utfordringer.

- Anbudskonkurranse for FOT-ruter må endres – straks!

Fylkestinget i Nordland vedtok i dag enstemmig en uttalelse om FOT-rutene. Uttalelsen, som Arbeiderpartiet tok initiativ til, ber om at anbudskonkurransen for FOT-rutene endres straks, for å sikre et tilfredsstillende flytilbud i Nordland.

Vil ha Europeisk Ungdomshovedstad

Ungdommens fylkesråd vil ha Europeisk Ungdomshovedstad til Nordland, og ber om fylkesrådet og fylkestingets støtte.

Delte ut 500 000 til idretten i Nordland

77 lag og foreninger i Nordland fikk i dag mellom 2 000 og 17 000 kroner hver  til tiltak som skal få flere nordlendinger i aktivitet. Målet er å få nordlendingene i gang igjen etter koronapandemien.

Jobber for nasjonal dronelinje

Fylkesråd Elin Dahlseng Eide ber kunnskapsministeren om å opprette nasjonal dronelinje på Andøya.

Varsler storsatsing i Nordland

Arbeidsledigheten i Nordland er lav og de store næringene i vekst, samtidig som reiselivet tar seg opp etter pandemien. Nå varsler fylkesråd Elin Dahlseng Eide en storsatsing på utdanning og kompetanse, i alle aldersgrupper, og kaller det nøkkelen til vedvarende suksess for hele nordlandssamfunnet.  

Meløy kommune fikk «Døråpneren»-prisen

  Meløy kommune får prisen for sitt imponerende arbeid med å gjøre Glomfjord sentrum tilgjengelig for alle. Blant annet er det lagt varme i fortauene, kanter og fysisk hindringer er fjernet og det er etablert utendørs sitteplasser.

Finn Henrik fikk Opplæringsprisen

Leder for Nord-Salten Opplæringskontor, Finn Henrik Pettersen, ble tildelt Opplæringsprisen 2021 under fylkestinget i dag.

- Ønsker fokus på vann og avløp

Fylkesrådet er bekymret for det store etterslepet på kommunal infrastruktur innen både vann og avløp. Nå vil de ta tak i denne problemstillingen gjennom Program Bedre Vann 2022 – 2025.

Stort potensiale for bioenergi i Nordland

Fylkesråd for plan og næring i Nordland fylkeskommune, Linda Helen Haukland, gir honnør til Statsforvalterne i Nord-Norge for å ha kartlagt potensialet for bioenergi. «Bioenergistrategi for Nord-Norge» skal behandles under fylkestinget i Svolvær. – Det grønne skiftet krever at vi går over til nye energikilder, derfor er dette arbeidet svært verdifullt, sier hun.