Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Utdanningsdirektoratet melder at elever får mulighet til annullering av eksamen

Utdanningsdirektoratet har kunngjort at elevene i videregående skole som ble berørt av innloggingsproblemene under eksamen i norsk hovedmål på mandag 22. mai 2023, får mulighet til å annullere eksamen. 

Hver skole informerer egne elever om hvordan dette praktisk skal gjøres.

Du er her:

Aktuelt

Lyser ut anbudet på nytt

Anbudet for båtruten mellom Kjeldebotn og Evenes lyses ut på nytt.

Gir 250 000 kroner til Vegatrappa

Fylkesrådet gir 250 000 kroner til oppbygging og sikring av Vegatrappa.

Ørnes ferjeleie skal oppgraderes

Det skal bli dypere rundt Ørnes ferjekai. Mudringsarbeidet starter 1. juni.

Senker prisen på hurtigbåt 

Fylkesrådet vil kutte i billettprisen på hurtigbåt i Nordland. Prisen for passasjerene blir 25 prosent lavere dersom fylkestinget stiller seg bak forslaget som omfatter alle de 21 fylkeskommunale hurtigbåtrutene i Nordland.  

Nattestengt fylkesveg 17 i Sundsfjord og Breivik

Før strekningen mellom Breivik og Sundsfjord på fylkesveg 17 skal få ny asfalt, må det skiftes to stikkrenner. På begge stedene blir det helt stengt noen netter.

Vil asfaltere for 260 millioner kroner

Fylkesrådet vil sette av 100 millioner ekstra på toppen av årets budsjett til asfaltering. – Det vil gi rundt 200 kilometer ny asfalt på veiene i fylket vårt i løpet av året, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Vil få på plass kjeveortopedi i Lofoten

Fylkesrådet ønsker å sette av penger til et kjeveortopeditilbud i Lofoten. Forslaget innebærer at det hvert år kan kuttes opp mot 2000 reiser for pasienter som de siste årene har måttet reise til Bodø for å få behandling.

Vil utrede Beisfjordveien

Fylkesrådet foreslår å bevilge 700 000 kroner til utredning av den rasutsatte fylkesvei 7570 Beisfjordveien.

Utvider aldersgrensen for ungdomskort

Fylkesrådet vil utvide grensen for månedskort for ungdom på buss og hurtigbåt til og med det året de fyller 25. I dag er grensen 19 år. Målet er at utvidelsen på 6 år skal bidra til å bygge livslange, miljøvennlige vaner.

Andøy og Beiarn prøver ut design som metode i steds- og næringsutviklingen

Flere representanter fra Andøy og Beiarn deltok i oppstarten av det nasjonale innovasjonsprogrammet GNIST 8. og 9. mai i Oslo . - Jeg er veldig fornøyd med at to kommuner fra Nordland er kommet gjennom det første nåløyet for å bli GNIST-kommune i 2023. Det er viktig å tenke nytt om steds- og næringsutvikling, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helén Haukland (Krf) .