Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Tidenes mulighet i år for landbruksnæringen i Nordland

Regiondirektør i Innovasjon Norge Nordland, Monica Ahyee, og fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland (KrF), jubler over dobling av rammen til landbruket i Nordland sammenlignet med 2021.

Må prioritere linjekapasitet i Lofoten og Vesterålen

– Mangel på overføringskapasitet i linjenettet i Lofoten/Vesterålen kan på sikt bli en alvorlig hemsko for næringsliv og befolkning. Nå må Statnett prioritere utbygging i dette området av fylket vårt, sier fungerende  fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik.

Fratrer som fylkesdirektør

Nina Ellingsen Høiskar fratrer i dag stillingen som fylkesdirektør for utdanning og kompetanse.

Samler kreftene om felles Nordlandskonferanse

Når Nordlandskonferansen 2023 starter 8. februar er det første gang både Nordland fylkeskommune, Statsforvalteren i Nordland og KS står som arrangør sammen. A rbeids- og inkluderingsministeren åpner konferansen.

Fungerer som fylkesrådsleder

Nestleder i fylkesrådet i Nordland, Svein Øien Eggesvik, vil fungere som fylkesrådsleder etter at Remi Solberg i dag fratrådte vervet. Solberg ble valgt til vervet om fylkesrådsleder på fylkestinget i Svolvær i oktober, men fratrer etter en vurdering av totalsituasjonen.

- God som gull!

Arctic Cluster Team (ACT) er blitt tildelt det europeiske GOLD-merket "Cluster Management Excellence" for fremragende ledelse. . - Dette er strålende nyheter og nok et bevis på at det gjøres en god jobb i klyngen, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Vil at Nordland fagskole skal kunne godkjenne egne studietilbud

I dag kom nyheten om regjeringen vil at flere av fagskolene i Norge skal kunne opprette og godkjenne sine egne studietilbud. - Det er veldig bra at regjeringen kommer med dette, det er et skrikende behov for høyere yrkesfaglig utdanning i Norge. Nå får fagskolene endelig den statusen de fortjener, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

200 000 kroner til klimaarbeid på Helgeland

Studiesenteret RKK Vefsn får et tilskudd på 200 000 kroner til gjennomføring av prosjektet «Klimaarbeid for kommunene på Helgeland».

Klart for ny bru over Ranelva 

Consto Anlegg Nord AS skal bygge den nye Nevernesbrua, som skal stå ferdig om circa to år. Anleggsstart til våren.  

Først i Norge med VR-simulator

Overflateteknikk vg2 ved Bodø videregående er den første skolen i Norge som kan tilby elevene sine trening i blåserensing og sprøytemaling i en VR-simulator!