Cookie Consent by TermsFeed 20 000 kroner til sykkellykter - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

20 000 kroner til sykkellykter

Joakim Sennesvik - Klikk for stort bildeJoakim Sennesvik i NFTU Thor-Wiggo Skille Syklistenes Landsforening får 20 000 kroner i støtte til sykkellykter.

Syklistenes Landsforening får 20 000 kroner fra Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU), til innkjøp av sykkellykter. Sykkellyktene skal deles ut i sentrum, ved skoler og kollektivpunkter i Bodø.

– NFTU mener det er viktig å støtte tiltak som bidrar til å fremme trafikksikkerhet. Dette er en veldig konkret måte å få nordlendingene til å bruke lys på sykkelen, påpeker leder for NFTU, Bent-Joacim Bentzen.

 

Trafikk langs skolevei

Joakim Sennesvik gjør oppmerksom på at det er påbudt å bruke lys på sykkelen. Han mener det er svært positivt at andre aktører ser verdien av å engasjere seg i trafikksikkerhetsarbeid.

– De fleste vet at det er påbudt å bruke lys på sykkelen. Men det er positivt at Syklistenes Landsforening bruker sitt engasjement på sykkel, til å fokusere på risikofaktorene i trafikkbildet. Sykkellykter er en enkel og konkret måte å gjøre trafikkbildet litt tryggere, legger Joakim Sennesvik til.

 

Øvelse gir bevissthet

Også Per Gunnar Skotåm mener alle tiltak som er med på å jobbe sammen for visjonen for null drepte og hardt skadde i trafikken er svært viktig.

– Syklistenes Landsforening er en landsomfattende og ideell organisasjon som arbeider for at det skal bli enklere, tryggere og mer attraktivt å sykle i Norge. Å dele ut sykkellykter er et flott tiltak og NFTU støtter derfor prosjektet med 20 000 kroner til innkjøp av sykkellykter, avslutter Per Gunnar Skotåm.

Les mer om Nordland trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) her: