Kultur

Klikk for stort bilde

Nordland fylkeskommunes oppgaver innenfor kulturfeltet spenner over et svært vidt felt - tilskuddsordninger, arkiv, barn og unge, film, bibliotek, kulturvern, museer, musikk, scenekunst og visuell kunst.

Fylkesråd Aase Refsnes (SV)

Mandag hadde Stortingets familie- og kulturkomite en høring om Kulturmeldingen. Fylkesråd for kultur, miljø og  folkehelse i Nordland, Aase Refsnes (SV) har i et brev oversendt komiteen blant annet bedt om at flere av tilskuddsordningene til Kulturrådet bør overføres fylkeskommunene.

a

Nordland fylkeskommune og Bodø kommune inviterer kulturaktører, kulturinstitusjoner, kommuner og andre til å bli med og spille inn gode forslag til prosjekter og program til søknaden Bodø skal sende for å bli Europeisk kulturhovedstad i 2024.

Arran2019_inngang

Árran lulesamiske senter inviterer til todagers kurs i uke 8-19 

 

IMG_2127

I forbindelse med samisk nasjonaldag 6. februar arrangeres det en rekke flotte arrangementer rundt om i fylket. Noen kommuner har satt opp program for hele uken. 

Cicillie Persson ved Sørsamisk teater i Mo i Rana og Engelin i god passiaer i en

- Prosjektet Europeisk kulturhovedstad i Bodø kan løfte hele den kulturelle infrastrukturen i Nordland og skape nye samarbeidsformer.

 

Fra påsketurnering på Sandnessjøen videregående skole

Bodø volley skal arrangere NM for videregående skoler 25.-27. januar. Nå spleiser fylkesrådene Hild-Marit Olsen (Ap) og Aase Refsnes (SV) på et tilskudd til den lille, men svært vitale arrangørklubben.

 

Ingelin Noresjø

- Det å ha noen å være sammen med på julaften betyr mye for de fleste av oss. Derfor er dette arrangementet viktig for mange.

Aase Refsnes

Fylkesrådet bevilger 720 000 kroner til ny scene ved Nordland teater.

Prisvinnerne Venke Hoff og Gøran Moya flankert av fylkesordfører Sonja Steen og fylkesråd for kultur Aase Refsnes

Gallerist og kunstformidler Venke Hoff fra Henningsvær og Up-North-general og kunstformidler Gøran Moya fra Bodø fikk Nordland fylkes kulturpris for 2018.

dans

Nordland fylkeskommune inviterer alle kulturinteresserte, kommuner, kulturorganisasjoner og kulturaktører til å komme med forslag til kandidater til fylkes egne kulturpris. 

Fant du det du lette etter?

Ansvarlig

Aase  Refsnes
Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse