Cookie Consent by TermsFeed Hva skal vi med sentrum? - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Hva skal vi med sentrum?

Seminar og workshop med Leknes som case 

Hvorfor er vi egentlig opptatt av sentrum? Dette var hovedtemaet for byromseminaret 2017 som ble arrangert i samarbeid med Vestvågøy kommune med Leknes sentrum som case. 

Seminarrapport

LEVA Urban Design har utarbeidet seminarrapporten som presenterer de teoretiske og praktiske rammene for workshopen, resultatene fra gruppearbeidene, samt en oppsummering av seminardagen. 

Les seminarrapporten her (PDF, 13 MB)

Les vedlegget til rapporten her (PDF, 388 kB)

Workshop 21. september 

Opplegg og gjennomføring av workshopen var knyttet til resultatene fra spørreundersøkelsen. Resultatene herfra var bakgrunn for å jobbe med den videre utviklingen av Leknes sentrum. Dette ble gjort gjennom å introdusere en rekke teoretiske begreper og verktøy, og gjennomført i grupper hvorav to grupper fikk bygge Leknes sentrum i lego. Arbeidet var ledet av Aslaug Tveit, daglig leder i Leva Urban Design

Workshopen kobles til Nordlandsmodellen som ble utviklet i 2016 i forbindelse med at fylkeskommunen utarbeidet en Regional plan for by- og regionsenterpolitikk. 

 

Les rapporten "Nordlandsmodellen - fra gode råd til handling" her (PDF, 721 kB)