Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

- En viktig melding 

Regjeringen har i dag lagt frem forslaget til ny stortingsmelding om videregående opplæring, kalt fullføringsreformen. - Dette er en viktig melding vi skal bruke god tid på å lese, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide. 

Gjør grep i ferje- og båttrafikken

Boreal tar grep for å sikre bedre regularitet i ferjetrafikken på Helgeland.

Grønt lys for Nordnorsk kunstmuseum i Bodø

  -Dette er en fantastisk nyhet for kunstfeltet i Nord-Norge og i Nordland! sier Kirsti Saxi.

Status, omstilling i fylkeskommunen

Mellom 2018 og 2021 kuttet Nordland fylkeskommune rundt 6 prosent av alle årsverkene sine.

1 million kroner til samfunnsanalyse i Rana 

  Fylkesrådet vil bruke 1 million kroner til å gjennomføre en samfunnsanalyse når en battericellefabrikk med 1500 ansatte blir etablert på Mo. Midlene skal også brukes til å oppdatere utredningen om Helgelandspendelen. 

Inn i nasjonalt bærekraftsnettverk 

- Fylkesrådets ambisjon er å bidra til at Nordland skal vise at det er mulig å bygge velferd og velfungerende samfunn og samtidig redusere klimagassutslippene. Det nasjonale bærekraftsnettverket vil gi nye arenaer for samarbeid innen bærekraftstenking, både for frivilligheten, næringslivet og det offentlige, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.  

-Det er jo ikke kødd med psykisk helse

YAM er et helsefremmende undervisningsopplegg med mål om å gi ungdommene verktøy for å mestre egne liv. Nå ønsker fylkesråd Kirsti Saxi at alle elevene i videregående skole skal kunne få den samme kunnskapen.

"Hver gang vi møtes" flytter nordover: - Vil bety mye for Kjerringøy og hele Nordland!

Fylkesrådet gir millionstøtte over tre år for å promotere Kjerringøy og Nordland gjennom den utrolig populære TV 2-serien «Hver gang vi møtes». Det samme gjør Bodø kommune.

-Nordland er sett i NTP – men…

Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen mener Nordland er sett i Nasjonal transportplan. Men påpeker at han vil kjempe for en del større prosjekter som nå er falt ut.

Nordlandslaget blir viktig for fiskerihavnene og fylkevegene

Regjeringen har i dag lagt frem forslaget til Nasjonal transportplan frem mot 2033. -Nå er det viktigere enn noen gang å samle Nordlandslaget, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.