Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Bodø-bussene ble grønne

I dag ble alle bussene i Bodø grønne. Nordlandsbuss overtok driften for de neste ti årene, og setter inn el-busser på alle sentrumsrutene.

Vil ha nasjonalt pilotprosjekt for å forebygge utenforskap

Det gode frafallsarbeidet som gjøres i videregående skole i Nordland legges merke til nasjonalt. Nå ønsker fylkesrådene Elin Dahlseng Eide og Kirsti Saxi at Nordland blir tildelt et nasjonalt pilotprosjekt som blant annet skal motvirke frafall i videregående skole.

2,9 millioner kroner til kulturminner i Henningsvær

Fylkesrådet gir 2,9 millioner kroner til Henningsvær kulturmiljø - fredete kulturminner i privat eie.

Fordeler 95 millioner kroner i spillemidler

Fylkesrådet har fordelt årets spillemidler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet i Nordland.

Setter ned ferjetakstene med 25 prosent

Fra torsdag 1. juli settes ferjetakstene ned med 25 prosent. -Passasjerene kan egentlig takke kystfolket i Nordland. Det var her ferjeopprøret startet, sier fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.  

10 millioner kroner til samfunnsprosjekt i Rana

Fylkesrådet bevilger 10 millioner kroner til Rana-samfunnets omstilling foran  storetableringen av Freyrs battericellefabrikk. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll og fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland mener det er av stor regional betydning at ringvirkningene av etableringen sikres.

Hemnes får seks millioner kroner i drahjelp

Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland ser det som avgjørende for Nordlandssamfunnet at omstillingskommuner får regional støtte. Fylkesrådet bevilger nå 1,2 millioner kroner første halvår til et felles treårig utviklings- og omstillingsprosjekt i Hemnes kommune, og lover samtidig en samlet støtte på inntil seks millioner kroner i prosjektperioden som helhet.

Oppgraderer Digermulen ferjekai

OPPDATERT MED NY DATO: Digermulen ferjekai er stengt til og med fredag 2. juli 2021. Det er satt opp midlertidig rute Hanøy–Finnvik. 

Endringer på ferjekaia

Feltangivelsene på fergekaia i Sandnessjøen er endret. Nå er det ett felt for reisende til Løkta og de andre feltene er til Bjørn.

Bedrer busstilbudet mellom Saltdal og Bodø

Torsdag forbedres busstilbudet mellom Saltdal og Bodø. I tillegg økes bussfrekvensen internt i Saltdal kommune.