Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Tilbud om skoleplass til over 8000 etter andre inntak

  Etter andre inntak har tallet på elever med tilbud om skoleplass i Nordland økt med 539, til 8269 elever totalt. Elevene som fikk tilbud ved andreinntaket må svare på tilbudet innen 3. august.

Interreg Nordlig Periferi og Arktis 2021-2027 er i startfasen

Ett av de mange interregprogrammene som kan ha norsk deltakelse i den kommende programperioden er Interreg Nordlig Periferi og Arktis 2021-2027. Prosessen med utarbeidelse av det nye programmet har kommet langt, og det er forventet at den første utlysningen av prosjektmidler vil skje enten sent i 2021 eller tidlig i 2022.  

Integrert språk-  og yrkesopplæring har gitt kjemperesultat

Tilrettelagt opplæring for voksne med innvandrerbakgrunn på Bodø videregående skole har vært en suksess både for elever og lærerne. Det settes fokus på integrert språk- og yrkesopplæring hvor elevene lærer språk samtidig som de lærer et yrkesfag.

Vennesund–Holm fortsatt innstilt  

Åpner ikke i dag, torsdag 15. juli. Været hindrer tauing av ferja fra Holm.  

Vennesund–Holm stengt  

Må ha taubåt til MF Lysingen på Holm. OPPDATERT: Åpner ikke i dag, torsdag 15. juli. 

Ingen hurtigbåtanløp av Sandvær 

Skade på ekspeditørkaia.  

8 144 elever har fått tilbud om skoleplass

Resultatene fra første inntak til videregående skoler i Nordland er nå klare. Det er i Nordland en generell nedgang innenfor studieforberedende utdanningsprogram og langt flere velger yrkesfaglige utdanningsprogram.

Styrker ferjetilbudet Nesna - Levang

En vellykket modifisering på ferjebruen på Levang gjør det mulig å bruke alle ferjene på Nesna – Levang og Nesna – Nesnaøyene til å bedre både kapasitet og frekvens.

To nye bussavganger Lødingen – Sortland

Førstkommende onsdag gjeninnføres avgangene på formiddag mellom Lødingen og Sortland, begge veier.

Rana blir Norges grønne industrihovedstad!

  — Mo i Ranas drøm om å være den grønne industrihovedstaden i Norge ikke lenger er ord og drømmer, men noe som tilhører en nær framtid. Det er her det grønne skiftets sentrale industriutvikling skal skje!, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland.