Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

- Full satsing på voksnes utdanning

  - Fylkesrådet vil at enda flere voksne skal fullføre videregående opplæring. Derfor legger vi nå frem et eget «Kompetanseløft for voksne 2022-2024», sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

Dans og transport på fylkestinget

- For Rødt Nordland er det uhyre viktig at danseklassen på Bodø videregående får starte opp i år, på tross av lave søkertall, sier gruppeleder Per Gunnar Skotåm. Han lover å fighte under fylkestingssamlingen i Mo i Rana neste uke for å få snudd beslutningen om å ikke starte klassen.

Kunngjøring om kapasitetsjustering i akvakultur 2022 – «Trafikklyssystemet»

  Nærings- og fiskeridepartementet lyser ut salg av nye tillatelser til akvakultur med matfisk av laks, ørret og regnbueørret, jf. § 4 i forskrift om tildeling av nye tillatelser til akvakultur med matfisk i sjø av laks, ørret og regnbueørret i 2022.

Penger til Skogøys Venner

  Fylkesrådet bevilger 350 000 kroner for 2022 og 2023 til å dokumentere og lage en restaureringsplan for fartøyet "Skogøy". Arbeidet skjer i regi av foreningen Skogøys venner.

1,4 millioner kroner til fartøyvern i Lo/Ve

  Fylkesrådet bevilger 1,23 millioner kroner til fartøyet «GLIMT II» i Bø og 160 000 kroner til "Fuglø" i Flakstad.

Gamle Salten og Faxen får midler

  Fylkesrådet bevilger 1,2 millioner kroner til fartøyet "Gamle Salten" og 360 000 kroner til "Faxen", begge hjemmehørende i Bodø.

Trackmania-feber i Meløy i august

  Fylkesrådet bevilger 500 000 kroner til dataspill-event i Meløy. - Trackmania Meløy 2022 er spillets største turnering hittil, og skal ha varighet på en uke. Det er et mål at arrangementet skal bli en fast årlig arena i Meløy, finansiert av private aktører, sier fylkesråd for kultur Christian Torset.

Oppgitt over redusert kapasitet

Etter at mannskapet på Nordlandsekspressbåtene Elsa Laula Renberg og Regine Normann har stilt spørsmål ved funksjonaliteten til den ene redningsflåten, er båtene nå nedklassifisert fra 220 til 150 passasjerer.

Vil ha fart på nytt sykehus

  - Det må følge penger til Helgelandssykehuset. Og det må skje nå, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Nye omstillingsmillioner til Bindal kommune

    Fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland, er glad for at fylkesrådet nå har vedtatt å bevilge to millioner kroner ekstra til omstillingsarbeidet i Bindal kommune. - Arbeidet er nå i en avgjørende fase med blant annet opprusting av Brukstomta Næringspark. Derfor forlenger vi  omstillingsperioden med to år, sier hun.