Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

–Synd at de skyldige ikke blir tatt

I dag ble det klart at politiet henlegger saken der videokameraer ble hengt opp på flere handikaptoaletter ved Hadsel videregående skole i Vesterålen. –Vi skulle selvsagt ha ønsket at saken ble oppklart, sier rektor Inge Holm. 

Vil ha hybelhus for elever

-Hybelhus for elever på videregående skole kan øke trivsel og motvirke frafall fra skolen, mener fylkesråd for utdanning Joakim Sennesvik. Nå setter han i gang en kartlegging av behovet i fylket.

Legger ned bussapp

Appen Billett Nordland legges ned. Nå er det appen Reis som gjelder for billettkjøp og ruteinformasjon. 

- Svært skuffende at Freyrs storfabrikk på Mo er stoppet

-Nyheten om at Freyr avventer byggingen av storfabrikk for batteriproduksjon på Mo i Rana er trist og alvorlig for Rana-samfunnet. Det er også nedslående for Nordland, som nå ikke får være med i fullskala batteriproduksjon i verdenssammenheng, sier fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik.

–Burde ikke trenge å kjøpe PR-hjelp

Kommunene i Nord-Norge burde ikke trenge å kjøpe verken PR- eller kartleggingshjelp for å nå frem til Helse Nord. De settes nå i en uverdig situasjon i samhandling med en statlig aktør, mener fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik. 

Vil ha Øksnes opp og frem

–Øksnes er en kommune med store muligheter, men også utfordringer med befolkningsnedgang og et sesongbasert næringsliv. Derfor bevilger fylkesrådet 2,4 millioner kroner til utviklingsprosjektet "Et skapende Øksnes", sier fylkesråd for næring Bjørn Larsen.

Utmerkelsen sølvtina.

Sortland videregående skole avdeling Kleiva har mottatt utmerkelsen sølvtina fra Tine. Dette er en hedersbetegnelse for å ha levert ekstraordinær kvalitet på melka hver eneste dag i hele 15 år. Det vil si nær 5500 dager med god fjøsdrift og god dyrevelferd som må til for å kunne motta denne eksklusive tinen i sølv.  

Nordlandskonferansen 5. - 6. mars 2024

KS, Nordland fylkeskommune og Statsforvalteren i Nordland samler sine krefter igjen og inviterer til Nordlandskonferansen 2024. Hold av datoene 5. og 6. mars!

Beisfjordveien har fått radarvarsling

Avansert teknologi vil gi trafikantene rødt lys når det går skred på Beisfjordveien. – Vi har testet dette godt i en periode, med gode resultater, sier fylkesråd Lise Henriette Rånes.

Hvordan kan vi utvikle Nordland i det grønne skiftet?

«Program for samfunnsutvikling i det grønne skiftet» ble vedtatt av fylkestinget i 2021. Som oppfølging har fylkesrådet satt i gang et 2-årig handlingsprogram med 23 tiltak.