Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

20 millioner ekstra til samfunnsutvikling

Fylkesrådet vil bruke tilsammen 60 millioner på å utvikle næringsliv og lokalsamfunn i Nordland i år.

Vegarbeid på Bringsliveien

Beregn ekstra tid hvis du skal kjøre fylkesveg 7472 Bringsliveien de neste par ukene.  

– Jeg fikk et nytt liv

Genevibe Hermansen fra Ankenes har fått fagbrev som helsefagarbeider gjennom modulbasert videregående opplæring for voksne. – At jeg fikk ta utdanningen mens jeg jobbet på bo- og servicesenteret er helt fantastisk, og jeg anbefaler dette for alle andre voksne som er på leit etter en utdanning, sier hun.

Asfaltering og stengt fylkesveg i Sømna

Nå skal fylkesveg 7224 Dalbotnveien asfalteres. Arbeidene starter søndag 9. juni, og i starten blir vegen stengt på kveld og natt.  

Kronikk: Ingen onkel Skrue

Det virker som noen har et inntrykk av at Nordland fylkeskommune har en utømmelig pengebinge. En binge omtrent på nivå med onkel Skrues i Donald Duck. Kravene og ønskebrevene vi får fremstår slik. Og reaksjonene når penger uteblir fremstår i hvert fall slik. Det hadde selvsagt vært helt rått om pengene våre vokste på trær, men det gjør de dessverre ikke.

3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet

Pengene går til å fullføre arbeidet med å gjøre Bymuseet i Bodø tilgjengelig for absolutt alle, uansett funksjonsnivå.

And the winner is Narvik!

Narvik trakk det lengste strået da de kjempet mot Andorra og Val Gardena om å få arrangere VM i alpint 2029. – Dette blir tidenes VM, slår fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø fast.

Kronikk: Det rustes til helsestrid

Vi nærmer oss beslutningene om hvordan sykehusene i Nord-Norge skal være organisert i fremtiden. Og desto nærmere vi kommer, desto mer rustes det til strid.

Kronikk: Bibliotek = bolyst

En av de beste arenaene for å utvikle gode samfunn finnes allerede i hver eneste kommune. Det må vi bygge opp og ta vare på.

Nordland fylkeskommune styrker landbruket

Nå deles en pott på 4,1 millioner kroner ut for å styrke grunnlaget for verdiskaping og næringsutvikling med basis i landbrukets ressurser og fremme rekruttering og ny kunnskap i landbruket i Nordland.