Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Filmtriks prioriterer Tigerstaden

Fylkesråd i Nordland, Christian Torset, vil ha slutt på filmtrikset som i praksis sender all filmkompetanse til Oslo.

Vil ha fortgang i samferdselsplaner for Rana

  Nordland arbeiderparti vil ha konseptvalgutredning for Mo i Rana fra Statens Vegvesen.

Skredvarsling på plass ved Bjærangsfjorden

  Avansert teknologi gir bilistene rødt lys når det går skred.   

Felleskap og mestring er viktig for folkehelsen

  Fylkestinget som nå er samlet i Mo i Rana skal behandle Regional folkehelseplan Nordland og vedta et nytt handlingsprogram for 2022. - Det nye handlingsprogrammet har flere tiltak som er viktig for folkehelsearbeidet i Nordland. Spesielt vil jeg trekke frem de økte tiltakene om selvmordsforebygging, sier fylkestingsrepresentant Anette Amalie Åbodsvik Bang (Sp).

Kollektivtilbud kan bli innstilt på kort varsel

Smittetoppen for korona i Nordland er enda ikke nådd, men allerede nå er det mye sykefravær. Det kan bety innstilte kollektivtilbud på svært kort varsel, og det er vanskelig å spå hvor det vil skje, ifølge fylkesdirektør for transport og infrastruktur, Odd Inge Bardal.  

- Mer av verdiskaping innenfor olje- og gassnæringen må tilfalle landsdelen

    - Nordområdene er et strategisk satsingsområde for verdiskaping og har stor betydning for hele Norge. Det er derfor viktig å sikre at større verdiskaping innenfor oljen- og gassnæringen tilfaller landsdelen, sier fylkestingsrepresentant Per Christian B. Jacobsen (Ap).

Nord-Norge kan bli Norges viktigste eksportregion i 2030

    Fylkesrådsleder Tomas Norvoll ga Nordland fylkesting sin årlige redegjørelse med et optimistisk budskap. -Det grønne skiftet og mulighetene kan endre Nord-Norge. Det er opp til oss og nasjonale myndigheter å gripe disse!

Dyretragediene på Nordlandsbanen må stoppes nå!

    I et forslag til uttalelse fra fylkestinget ber Nordland Senterparti Bane NOR om snarest å gjennomføre gjerdetiltak for å redusere antallet dyrepåkjørsler på Nordlandsbanen, i tillegg til at allerede planlagte gjerdetiltak må gjennomføres.

Krever avskilting av lærebedrifter!

Det SKAL være et kvalitetsstempel å kalle seg lærebedrift sier elev- og lærlingeombud Espen Edvardsen.

Oppfordrer skolene til å benytte sjekkliste for å sikre elevene en trygg skolehverdag

Tall fra Statsforvalteren viser at i 9/10 skolemiljøsaker som meldes inn konkluderer Statsforvalteren at skolen har brutt aktivitetsplikten.