Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Dataangrepet mot Nordland fylkeskommune: Kan ikke utelukke personopplysninger på avveie  (14.1.2022)

Etter en omfattende gjennomgang kan det ikke utelukkes at personopplysninger har kommet på avveie etter dataangrepet mot Nordland fylkeskommune 22.12.2021. Etterforskning viser så langt at opplysningene det kan gjelde ikke er betraktet som sensitive.

Fra bare ord til bærekraftig handling (13.1.2022)

Denne uka deltok fylkesrådsleder Tomas Norvoll i høring på stortingsmeldingen Norges handlingsplan for å nå  bærekraftsmålene innen 2030. En melding som ble lagt frem i juni i fjor fra den daværende Solbergregjeringen. Under høringen etterlyste Norvoll konkret handling. 

Støtter innstramming i friskoleloven 

  Fylkesrådet støtter i en høringsuttalelse regjeringens forslag om å stramme inn mulighetene for å få godkjenning etter friskoleloven. - For oss er det viktig å slå ring om den offentlige fellesskolen, det er grunnfjellet i utdanning i landet vårt. Endringene i friskoleloven som nå foreslås varsler en ny politisk retning som fylkesrådet fullt ut støtter, sier fylkesråd for kompetanse og utdanning Elin Dahlseng Eide. 

Skal dra kultursamarbeidet videre (12.1.2022)

    Nordland fylkeskommune overtar sekretariatrollen for det nordnorske kultursamarbeidet. -Et langt samarbeid som har gitt resultater over år, påpeker fylkesråd Christian Torset

Utbetaling av lønn og faktura  (7.1.2022)

Nordland fylkeskommune har funnet en løsning slik at det kan betales ut både utestående fakturaer og lønn til ansatte i januar. – IKT-ansatte har jobbet på spreng for å finne trygge løsninger, og nå ser dette ut til å ordne seg, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll

Nå får skolene internett tilbake (4.1.2022)

    Fylkesrådsleder Tomas Norvoll har gode nyheter til elever og lærere i Nordland: - Allerede i løpet av morgendagen (onsdag) får de videregående skolene igjen tilgang til trådløsnett og Feide-tilgang etter datainnbruddet. 

Problemer med utbetaling av faktura/Problems with payment of invoices (31/12 2021)

Anmelder dataangrep  (30. des. 2021)

Angrepet på Nordland fylkeskommunes datasystemer er anmeldt til politiet og rapportert til Datatilsynet. - Så langt er det heldigvis ingen indikasjoner på det er hentet ut informasjon fra våre systemer, sier fylkesdirektør for finans og organisasjon Even Ediassen. 

Pressemelding - Nordland fylkeskommune rydder etter datainnbrudd (sendt 27.12.2021) 

Nordland fylkeskommune rydder etter datainnbrudd  Nordland fylkeskommunes datasystemer er fortsatt nede etter datainnbruddet som ble oppdaget 23. desember. – Nasjonale sikkerhetsmyndigheter er koplet på, forteller sikkerhets- og beredskapssjef Jostein Eliassen. 

Kultursamarbeid i nord presentert for ministeren

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge møttes i forrige uke. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen påpekte verdien av kultursamarbeidet som et felles løft for landsdelen.