Aktuelt besøksforvaltning

- for grendelag, velforeninger og andre frivillige organisasjoner. 

Har du mye besøk på ditt sted? Kjenner du at nå brenner det? Eller er det altfor lite besøk, og du som brenner for å utvikle stedet du bor på? Trenger du starthjelp? Last ned og kom i gang!  

Dette kurset ble utviklet i et samarbeid mellom Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og pilotprosjektet på besøksforvaltning og gjennomført første gang i Nordland i 2021. Nå blir det mulig å ta kurset for nye studenter. Søknadsfrist er 14. desember 2022.

 Hvordan kan vi formidle viktige verdier knyttet til bærekraft og besøksforvaltning til gjestene våre før de kommer på besøk? Dette har vært temaet for utviklingsprosjektet vi har samarbeidet med Destinasjon Lofoten og NordNorsk Reiseliv om de siste 2 årene. Se videoene som er blitt produsert og testet i delprosjektet. 

 2020 blir til de grader annerledes-året for norsk reiseliv. Men mennesker vil reise og oppleve, og opplevelsesbasert reiseliv skal fortsatt være viktig for Nordland, og er tungt prioritert i Meløy. Spørsmålet er: hvordan tar vi egentlig best vare på attraksjonene våre?

 I nært samarbeid med KS (kommunenes organisasjon) har vi utviklet et introduksjonskurs i besøksforvaltning for lokalpolitikere. Første test av kurset blir nå gjort i samarbeid med kommunestyrene i Meløy og Vestvågøy.

Værøy og Røst. Det er reisemål for den viderekomne Lofot-turisten, som vil ut av hovedstrømmen. – Å oppleve noe helt nytt, og kunne fortelle om noe som de færreste har opplevd, er en viktig drivkraft for å reise hit, sier forsker Berit Kristoffersen.

Alle (!) er fornøyde med oppholdet i Lofoten. Det er kanskje det viktigste funnet når forskere har spurt 900 passasjerer på vei fra Lofoten med Moskenes-ferja. De fleste er positive til turistskatt, og de færreste opplever det som fullt i Lofoten. Men mange er skeptiske til enda flere turister. 

Til toppen