Her finner du rapporter og foredrag som pilotprosjektet har utarbeidet eller vært involvert i

Her finner du rapporter og foredrag som pilotprosjektet har utarbeidet eller vært involvert i

"" - Klikk for stort bilde 

Kan økningen i turisme til et sted som Svalbard virkelig være bærekraftig? Dette var et spørsmål som mastergradstudent Zdenek Dvorak ønsket å finne svar på. I sin masteroppgave studerer han begrepet bærekraftig turisme og besøksforvaltning på øygruppen. Resultatene viser at det er ulike oppfatninger av hva bærekraftig turisme er mellom innbyggerne, offentlige myndigheter, miljøorganisasjoner og reiselivsnæringen. Studien har flere overføringsverdier til fastlandet.

 Besøksforvaltningsprosjektet samarbeidet med Norsk Opplevelseskonferanse og bidro på fagseminaret "Turister, lokalsamfunn og næring - Håndterer vi veksten?"  som ble arrangert i Svolvær 31. oktober 2019. 

Nordland fylkeskommune ved besøksforvaltningsprosjektet var invitert til å holde innlegg på ATTA World Summit om det arbeidet fylkeskommunen har satt i gang. Årets arrangement var utsolgt og fant sted i Montecatini, Toscana i Italia 15-19. oktober 2018 med over 800 delegater fra mer enn 60 land.

 

Pilotprosjektet har laget en rapport som oppsummerer noen av tiltakene som er igangsatt i løpet av prosjektperiodens første halvannet år.

I september 2018 arrangerte pilotprosjektet et arbeidsseminar for deltakerne i prosjektet. Vi hadde invitert direktør Chris Doyle i den globale medlemsorganisasjonen Adventure Travel Trade Association (ATTA) til å snakke om næringens perspektiv på ansvarlig turisme og besøksforvaltning. Se videoen fra foredraget. 

I september 2018 arrangerte pilotprosjektet et arbeidsseminar for deltakerne i prosjektet. Vi inviterte Cillian Murphy fra Irland for å få bli inspirert av gode løsninger fra utlandet. Cillian har ledet arbeidet med den prisvinnende reiselivsutviklingen på Loop Head Peninsula der de spesielt har vært opptatt av å involvere lokalbefolkningen. Se videoen fra foredraget.

I september 2018 arrangerte pilotprosjektet et arbeidsseminar for deltakerne i prosjektet. Vi hadde invitert den anerkjente journalisten og forfatteren Elizabeth Becker om å snakke om det globale perspektivet på turisme. Se videoen fra foredraget.

Værøy og Røst. Det er reisemål for den viderekomne Lofot-turisten, som vil ut av hovedstrømmen. – Å oppleve noe helt nytt, og kunne fortelle om noe som de færreste har opplevd, er en viktig drivkraft for å reise hit, sier forsker Berit Kristoffersen.

Alle (!) er fornøyde med oppholdet i Lofoten. Det er kanskje det viktigste funnet når forskere har spurt 900 passasjerer på vei fra Lofoten med Moskenes-ferja. De fleste er positive til turistskatt, og de færreste opplever det som fullt i Lofoten. Men mange er skeptiske til enda flere turister. 

Til toppen