Rapporter og foredrag

Her finner du rapporter og foredrag som pilotprosjektet har utarbeidet eller vært involvert i

Besøksforvaltningsprosjektet samarbeidet med Norsk Opplevelseskonferanse og bidro på fagseminaret "Turister, lokalsamfunn og næring - Håndterer vi veksten?"  som ble arrangert i Svolvær 31. oktober 2019. 

Alle (!) er fornøyde med oppholdet i Lofoten. Det er kanskje det viktigste funnet når forskere har spurt 900 passasjerer på vei fra Lofoten med Moskenes-ferja. De fleste er positive til turistskatt, og de færreste opplever det som fullt i Lofoten. Men mange er skeptiske til enda flere turister. 

Værøy og Røst. Det er reisemål for den viderekomne Lofot-turisten, som vil ut av hovedstrømmen. – Å oppleve noe helt nytt, og kunne fortelle om noe som de færreste har opplevd, er en viktig drivkraft for å reise hit, sier forsker Berit Kristoffersen.

Nordland fylkeskommune ved besøksforvaltningsprosjektet var invitert til å holde innlegg på ATTA World Summit om det arbeidet fylkeskommunen har satt i gang. Årets arrangement var utsolgt og fant sted i Montecatini, Toscana i Italia 15-19. oktober 2018 med over 800 delegater fra mer enn 60 land.

 

Første prosjektseminar om besøksforvaltning ble gjennomført i Svolvær den 11. og 12. september 2018. Dette var den første fellessamlingen mellom deltakerne fra pilotkommunene i Lofoten, Vega og Meløy (Svartisen) og hadde 85 deltagere deltok fordelt på de to dagene av seminaret.

 

I september 2018 arrangerte pilotprosjektet et arbeidsseminar for deltakerne i prosjektet. Vi hadde invitert den anerkjente journalisten og forfatteren Elizabeth Becker om å snakke om det globale perspektivet på turisme. Se videoen fra foredraget.

 

I september 2018 arrangerte pilotprosjektet et arbeidsseminar for deltakerne i prosjektet. Vi inviterte Cillian Murphy fra Irland for å få bli inspirert av gode løsninger fra utlandet. Cillian har ledet arbeidet med den prisvinnende reiselivsutviklingen på Loop Head Peninsula der de spesielt har vært opptatt av å involvere lokalbefolkningen. Se videoen fra foredraget.

 

I september 2018 arrangerte pilotprosjektet et arbeidsseminar for deltakerne i prosjektet. Vi hadde invitert direktør Chris Doyle i den globale medlemsorganisasjonen Adventure Travel Trade Association (ATTA) til å snakke om næringens perspektiv på ansvarlig turisme og besøksforvaltning. Se videoen fra foredraget. 

 

Til toppen