Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

MS Liv Grannes kom til Helgeland i går

Den nye hurtigbåten MS Liv Grannes kom til Helgeland i går.

Møttes for å diskutere ferje

Når det nye lakseslakteriet på Sør-Arnøy står ferdig til høsten, vil 11 vogntog frakte 200 tonn laks hver eneste dag fra øya. Bedriften frykter sprengt ferjekapasitet.

Jobber videre med å sikre Nordland kunst- og filmhøgskole 

  Fylkestinget sa i dag enstemmig ja til å videreføre driften av Nordland kunst- og filmhøgskole i Kabelvåg midlertidig. Det innebærer at skolen kan ta opp nye studenter til høsten, og skolens budsjett for 2021 økes med 1,5 millioner kroner. Fylkesrådet etablerer også et eget prosjekt som skal sikre overføring av Nordland kunst- og filmhøgskole til et universitet. 

Et dobbelt spor med tidobbel grønn gevinst

    I Nasjonal transportplan foreslås det nærmere 400 milliarder kroner til jernbane investeringer . Av dette  går  bare  én  promille til de to jernbanestrekningene i nord ,  Nordlandsbanen og Ofotbanen.

Kutt i skolehelsetjenesten tas opp med departementet 

Sortland videregående skole står i fare for å miste tilbudet om psykisk helserådgiver fra neste skoleår. Det samme kan også gjelde andre skoler i Norge. Grunnen er statlige kutt i prosjektmidler og endringer i kravene for de som skal jobbe i slike stillinger. - Jeg kommer til å ta denne saken videre til departementet, sier fylkesråd for kompetanse og utdanning, Elin Dahlseng Eide. 

-Museumsmeldingen må styrke hele landsdelen

Fylkesråd Kirsti Saxi støtter forslaget om en avdeling av Nordnorsk kunstmuseum i Bodø og på Svalbard.

-Så langt fra broilere som det går an å være

Når fylkestinget settes førstkommende mandag, er Kassandra Petsa (26) og Simon Johnsen (25) blant de yngste deltakere. Men de misliker sterkt betegnelsen politisk broiler som en del unge politikere får klistret på seg i kommentarfeltene når de stikker hodet frem.

Vil ha landslinje i dronefag på Andøy videregående skole

Nordland fylkeskommune har søkt om landslinjestatus for dronefag ved Andøy vgs. - Jeg kan ikke tenke meg en videregående skole som er mer egnet til å påta seg et slikt nasjonalt tilbud enn nettopp Andøy vgs, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

Evaluerer hvordan fylkeskommunen har håndtert korona

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll har satt i gang en evaluering av koronahåndteringen i Nordland fylkeskommune. Dette kommer fram i en orientering Norvoll vil holde for fylkestinget på mandag.

Ta en virtuell rundtur i Nordlandsbibliotekene

  Nå kan du besøke biblioteket virtuelt fra din egen stue, og gå blant hyllene i en 3D-modell.