Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

"Hver gang vi møtes" flytter nordover: - Vil bety mye for Kjerringøy og hele Nordland!

Fylkesrådet gir millionstøtte over tre år for å promotere Kjerringøy og Nordland gjennom den utrolig populære TV 2-serien «Hver gang vi møtes». Det samme gjør Bodø kommune.

-Nordland er sett i NTP – men…

Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen mener Nordland er sett i Nasjonal transportplan. Men påpeker at han vil kjempe for en del større prosjekter som nå er falt ut.

Nordlandslaget blir viktig for fiskerihavnene og fylkevegene

Regjeringen har i dag lagt frem forslaget til Nasjonal transportplan frem mot 2033. -Nå er det viktigere enn noen gang å samle Nordlandslaget, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Fast avgangstidspunkt fra Tunstad

  Nå blir det kveldsavgang fra Tunstad med fast avgangstidspunkt som tidligere.

Foreslår videreføring av ferje til Sauren

Det er en positiv utvikling i antall passasjerer på ferjesambandet Brønnøysund – Sauren. Nå ber fylkesrådet om fylkestingets støtte til å videreføre tilbudet.

- Alle flyplassene i Nordland må bestå! 

  - Det er gledelig at Polarsirkelen nå ser ut til å være på plass. Det er en viktig avklaring nå som det store batterieventyret er på trappene i og rundt Mo i Rana, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Samtidig mener han at Stortinget og regjeringen må bruke Nasjonal transportplan til å slå fast at alle flyplassene på Helgeland skal bestå. 

Frykter negativ effekt av rusreformen

Tilgangen på narkotiske stoffer vil øke, og flere vil utforske rusmidler. Det frykter fylkesrådet i Nordland blir resultatet av regjeringens forslag om å fjerne reaksjoner ved kjøp av narkotika.

Støtte til de regionale friluftsrådene

Fylkesrådet gir 1,6 millioner kroner i støtte til de regionale friluftsrådene. – De er en viktig samarbeidspart i folkehelsearbeidet, sier fylkesråd Kirsti Saxi.

845 000 kroner til folkehelsetiltak

40 ulike folkehelsetiltak har fått tilskudd og vil skape aktivitet ute i Nordlandskommunene.

Last ned Smittestopp!

Fylkesdirektøren for utdanning og kompetanse i Nordland fylkeskommune oppfordrer alle ansatte, elever og lærlinger i Nordland om å laste ned appen Smittestopp.