Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Foreslår videreføring av ferje til Sauren

Det er en positiv utvikling i antall passasjerer på ferjesambandet Brønnøysund – Sauren. Nå ber fylkesrådet om fylkestingets støtte til å videreføre tilbudet.

- Alle flyplassene i Nordland må bestå! 

  - Det er gledelig at Polarsirkelen nå ser ut til å være på plass. Det er en viktig avklaring nå som det store batterieventyret er på trappene i og rundt Mo i Rana, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Samtidig mener han at Stortinget og regjeringen må bruke Nasjonal transportplan til å slå fast at alle flyplassene på Helgeland skal bestå. 

Frykter negativ effekt av rusreformen

Tilgangen på narkotiske stoffer vil øke, og flere vil utforske rusmidler. Det frykter fylkesrådet i Nordland blir resultatet av regjeringens forslag om å fjerne reaksjoner ved kjøp av narkotika.

Støtte til de regionale friluftsrådene

Fylkesrådet gir 1,6 millioner kroner i støtte til de regionale friluftsrådene. – De er en viktig samarbeidspart i folkehelsearbeidet, sier fylkesråd Kirsti Saxi.

845 000 kroner til folkehelsetiltak

40 ulike folkehelsetiltak har fått tilskudd og vil skape aktivitet ute i Nordlandskommunene.

Last ned Smittestopp!

Fylkesdirektøren for utdanning og kompetanse i Nordland fylkeskommune oppfordrer alle ansatte, elever og lærlinger i Nordland om å laste ned appen Smittestopp.

Kjøp hurtigbåtbilletten på nett

Nye smitteverntiltak flere steder i fylket. 

Parkering på Frøskelandsfjellet

Parkeringsplassen på fv. 821 Frøskelandsfjellet i Øksnes blir stengt fra 15. mars, men er åpen i påsken.

Disse vegene får ny asfalt i 2021

Her er oversikten over hvilke fylkesveger som det er utlyst anbud for asfaltering, reasfaltering og generell oppgradering på i Nordland.

Billigere å eie hurtigbåtene selv

Todelt anbudsmodell, der Nordland fylkeskommune selv eier hurtigbåtene, er 18 prosent billigere. Nordland fylkeskommune sparer 50 millioner kroner årlig, viser en undersøkelse gjort av Menon Economics.