Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Funn av legionella ved tannklinikk

Under en kontroll ved Bankgata tannklinikk i Bodø ble det gjort funn av legionellabakterier i vannet som er tilknyttet stolene som pasientene sitter i når de får behandling. ­–Det blir nå satt i gang tiltak med desinfisering, sier fylkestannhelsesjef Henrik Schmidt. 

Gledelig kraft-nyhet for Nordland

– God nettkapasitet er nødvendig for å sikre grønne nærings- og industriarbeidsplasser i fremtiden. Derfor er det svært gledelig at Statnett nå starter utredningen av en 420 Kv-løsning for å sikre en god fremtidig nettkapasitet for Lofoten, Vesterålen og Harstad-området, sier fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik.

Fersk rapport viser god løsning for å sikre Beisfjordveien

Utredningen av skredsikringstiltak for fylkesveg 7570, Beisfjordveien, er ferdig. – Rapporten viser oss en god løsning for hvordan vi kan ta kontroll over den rasutsatte strekningen. Det beste av alt er at løsningen kan være raskt på plass, sier fylkesråd for samferdsel, Marianne Dobak Kvensjø.

Hydrogendrevne hurtigbåter vil revolusjonere det maritime grønne skiftet

Fremtidens hurtigbåt er et samarbeid mellom de fire fylkeskommunene Vestland, Trøndelag, Nordland og Finnmark. Nå er teknologivinningen kommet til et avgjørende punkt i valg for veien videre. 

Romindustrien i nord skyter fart

–  Romhavnen i Andøy er en helt unik. Nordland fylkeskommune ønsker å legge til rette for utvikling av  flere bedrifter til romfartsnæringen i regionen vår, sa fylkesråd Bjørn Larsen som i dag deltok på den offisielle åpningen av European Space Agency Business Incubation Center (ESA BIC) Norway 2.0.

Verdens største sjømatmesse: Nordland var til stede!

Barcelona Seafood et viktig møtested for aktører innen sjømat fra hele verden, og der må selvfølgelig også bedrifter fra Nordland være representert. Messen fyller 5 store messehaller og anslås å ha rundt 35.000 profesjonelle besøkende.

1,3 millioner til samisk satsning

Márkomeannu`s 25 års jubileum, språkkurs for barn og unge og feiring av 100-års jubileet for Anna Jakobsen er blant de 14 prosjektet som får støtte i årets første tildeling. 

35,6 kilometer ny asfalt i Vesterålen

35,6 kilometer fylkesveg får ny asfalt i Vesterålen i år. – Fylkesrådet har prioritert fylkesvegene og har valgt å legge 50 millioner kroner ekstra på toppen av de planlagte strekningene som det var budsjettert med, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

16,5 kilometer ny asfalt i Salten

16,5 kilometer fylkesveg får ny asfalt i Salten i år. – Fylkesrådet har prioritert fylkesvegene og har valgt å legge 50 millioner kroner ekstra på toppen av de planlagte strekningene som det var budsjettert med, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

46,5 kilometer fylkesveg får ny asfalt på Helgeland i år. – Fylkesrådet har prioritert fylkesvegene og har valgt å legge 50 millioner kroner ekstra på toppen av de planlagte strekningene som det var budsjettert med, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.