Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Gratulerer NCE Aquaculture

SIVA har innvilget forprosjektmidler til havbruksklyngen NCE Aquaculture i Nordland. Midlene skal gå til videre utredning av "Katapult Future FOODS", sammen med Katapult Ocean Innovation i Bergen. - Dette spennende samarbeidet vil styrke næringens arbeid med produksjon av marine fôringredienser i landsdelen, hvor vi har regionale fortrinn for denne type produksjon. Prosjektet vil styrke klyngens posisjon for å etablere et nasjonalt testsenter innen fôringredienser. Noe som vil komplettere våre sterke marine kompetanse- og forskningsmiljøer, sier en begeistret fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Ramberg skole får 31 000 til «bilbane»

Ramberg skole, Flakstad kommune får 31 000 kroner for å lage «bilbane», der elevene kan drive med refleksøvelser.

20 000 kroner til sykkellykter

Syklistenes Landsforening får 20 000 kroner i støtte til sykkellykter.

Selvkjørende busser til Bodø

Bodø går i front med å teste ut et spennende kollektivtilbud for lokalbefolkningen.

Strandrydding = folkehelse

Strandrydding og folkehelse går hånd i hånd. Både du og miljøet er vinnere.

Inngår avtale om styrke universitetsbyen Mo i Rana

  Nord universitet, Nordland fylkeskommune, Nordlandsforskning og Rana kommune har inngått en samarbeidsavtale som skal styrke kunnskapsutviklingen på Helgeland de kommende årene. Det er først og fremst den storstilte industrisatsingen gjennom etableringen av Norges første battericellefabrikk på Mo som danner grunnlaget for avtalen.

Ny seksjonsleder tilsatt for Kompetanse og voksnes læring

Mette Vassbotn Edvardsen (53) er tilsatt som ny seksjonsleder for Kompetanse og voksnes læring i Nordland fylkeskommune. Som seksjonsleder vil Mette inngå i ledergruppen til fylkesdirektøren Nina Ellingsen Høiskar.

Interreg Nordlig Periferi og Arktis har årskonferanse med tema «Redefinering av periferien»

Interreg Nordlig Periferi og Arktis arrangerer årskonferansen den 27. oktober 2021 i Sligo i Irland. Konferansen bringer sammen akademia, myndigheter, bedrifter og andre organisasjoner fra seks land og byr på spennende program for alle med interesse for internasjonalt samarbeid. Det nye programmet for periode 2021-2027 skal presenteres på konferansen også.

I dag markerer vi Verdensdagen for selvmordsforebygging

Selvmord er en vedvarende utfordring som fortsetter å ta skremmende mange liv hvert eneste år i Norge. Det registreres rundt 600 selvmord årlig, og de senere år har det totale antallet selvmord i befolkningen vært enda høyere.

- Forventer at Torghatten rydder opp kjapt

- Fergeproblemene vi har opplevd på Nesna Levang-sambandet er uakseptable og ikke i henhold til avtalen vi har signert med selskapet. Nå forventer jeg at Torghatten får materiell og mannskap på plass raskest mulig, sier en utålmodig fylkesråd for samferdsel Bent Joacim Bentzen.