Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Et steg nærmere kulturrute-status for Venezia og Røst

I 3 dager har italienerne fått oppleve musikk, mat, kunst og historie fra nord. Og det like ved hvor adelsmannen Pietro Querinis båt nok ble bygd, ved Venezias gamle skipsverft Arsenale.      

Vil ha havvind på Helgeland

-Nordland Arbeiderparti sier et klart ja til utvikling av havvind-prosjekter på Helgeland, og vi mener det beklagelig at dette området er ikke er med i gruppen som åpnes i 2025, sier gruppeleder Elin Dahlseng Eide.

–Livsviktig infrastruktur skal ikke rasjonaliseres bort

–Sykehus og helsetilbud i Nord-Norge kan ikke endres på uten at det blir sett i sammenheng med beredskap, sikkerhet, bosetting og forsvarsevne. Det sier gruppeleder for Arbeiderpartiet i Nordland fylkesting, Elin Dahlseng Eide.  

Støtter Helgeland Rehabilitering i Sømna

- Helgeland Rehabilitering i Sømna har siden 1980- tallet gitt et godt tilbud av spesialisert rehabilitering til innbyggerne på Helgeland. Dette har vært et viktig tilbud nært der folk bor, og dette tilbudet må fortsatt tilbys Helgelands befolkning, Vi kan ikke godta at tjenester tas ut av Helgelandssykehuset på denne måten, sier Hilde Sprækenhus og Odd Arnold Skogsholm fra Nordland Arbeiderparti.

Ber regjeringen prioritere Sjunkhatten folkehøgskole

Nordland KrF oppfordrer nå regjeringen om å sette av de pengene som trengs for å få bygget Sjunkhatten folkehøgskole i Fauske. Under fylkestinget på Sortland denne uka ba partiet resten av fylkestinget om å stille seg bak initiativet.

Vil ha fart på Kleiva og bygge skole for framtida

–Naturbruksskolen på Kleiva er en skole for framtida, men tempoet må opp i utviklingen av skolen, mener Høyres Beate Bø Nilsen. Nå ber hun resten av Nordland fylkesting om å stille seg bak at Kleiva må prioriteres opp og investeres mer i.

Engasjerer hele Nordland for å holde de samiske språkene levende

Visste du at vi har fem samiske språk i Nordland? Og at alle fem språkene er utrydningstruet?

Marianne blir rektor

Marianne Wiik (51) har takket ja til å bli ny rektor ved Andøy videregående skole.

-Solidaritet med befolkinga i Gaza

-V ber regjeringa om å gå tydelig mot Israels beleiring av Gaza. Over 5000 mennesker er drept på et par uker. 2000 av disse er barn, og antallet øker for hver dag. Vi er vitne til et pågående folkemord. Dette skriver Rødt Nordland i en uttalelse som de ønsker å få støtte på av de andre partiene i fylkestinget.

Ny billettløsning for bussene i Søndre Salten

Endringer for reisende i Gildeskål, Meløy og Rødøy.