Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Skal bruke mer på fylkesvei

De årlige tallene som sammenligner fylkeskommunenes pengebruk, viser at Nordland fremdeles ligger høyere i forbruk enn gjennomsnittet. Samtidig viser rapporten at det kan brukes enda mer på fylkesvegene.

Samiske dager på Fauske

  Fylkesrådsleder Tomas Norvoll bevilger 200 000 kroner til å gjennomføre samiske dager på Fauske til vinteren.

Nordnorsk folkehelsesamarbeid

I dag underskrev fylkesrådene Saxi og Balto en samarbeidsavtale for å styrke det nordnorske programmet for folkehelsearbeid fram til 2027.

Vil utdanne YAM-instruktører

    Fylkesråd Kirsti Saxi bevilger 220 000 kroner til utdanning av instruktører til YAM-programmet, som skal motvirke psykisk uhelse blant ungdom. - Det å skape gode oppvekstvilkår og rammer for barn og unges oppvekst og utvikling er en av de viktigste samfunnsoppgavene vi har, sier Saxi.

Millionbeløp til bredbånd i Nordland

  Fylkesrådet bevilger 39,5 millioner av de statlige bredbåndsmidlene for 2021 til kommuner i Nordland. – Dette vil øke bredbåndsdekningen i regionen, noe som er svært viktig nå, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland.

Bredbåndsmidler til Vesterålen

Fylkesrådet bevilger nærmere 8,9 millioner kroner av de statlige bredbåndsmidlene for 2021 til kommuner i Vesterålen. – Dette vil øke bredbåndsdekningen i regionen, noe som er et hovedanliggende nå, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland.

Bredbåndsmidler til Salten

Fylkesrådet bevilger 4,2 millioner kroner av de statlige bredbåndsmidlene for 2021 til henholdsvis Meløy og Bodø. – Dette vil øke bredbåndsdekningen i regionen, noe som er et hovedanliggende nå, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland.

Bredbåndsmidler til Helgeland

Fylkesrådet bevilger 26,4 millioner kroner av de statlige bredbåndsmidlene for 2021 til kommuner på Helgeland. – Dette vil øke bredbåndsdekningen i regionen, noe som er et hovedanliggende nå, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland.

Stopper prosessen med Salten-skolene

  Fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide, legger bort videre utredninger rundt administrativ sammenslåing av skolene i Indre Salten.

Vil begrense skogvern på Helgeland

- Skogvern er viktig for bevaring av artsmangfold, men vi vet også nå at bærekraftig drift av skogen er bedre for klimaet enn at den står og råtner på rot. Derfor ønsker vi ikke naturreservater i områder med økonomisk drivverdig skog, på Helgeland og ellers i fylket, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helén Haukland.