Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Vegstengninger på fylkesveg i Vefsn

På fylkesveg 7318 mellom Drevvassbygda og Elsfjord blir det redusert fremkommelighet og tidvis stengt i perioden 7. – 10. juni. Årsaken er vedlikeholdsarbeid på to bruer.  

Vil ha smidig overtakelse av belysningen langs fylkesvegene

Fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø ønsker å gjøre overtakelse av belysningen langs fylkesvegene mer smidig. – På strekninger hvor det er skal-krav til belysning i Statens vegvesens håndbøker, overtar Nordland fylkeskommune anlegget som det er.

Alle pengene til kulturtransportstøtte i 2024 er fordelt!

  For rapportering og utbetaling: ta kontakt med Tone-Lise Fische tonfis@nfk.no for å få rapporteringsskjema tilsendt. Ungdommer og eldre har kunnet søke om støtte til kulturtransport. 350 000 kr er fordelt. Ordningen har vært svært populær.  

Njål Tengs-Hagir skal lede Newspace North

Njål Tengs-Hagir er tilsatt som administrerende direktør i Newspace North AS. 

Kronikk - Vi insisterer: Døgnåpent PCI-senter må på plass!

Som fylkespolitikere i Nordland kan vi ikke sitte stille og se på at viktige helsetilbud i Nordland blir utsatt for en nedrig ressurskonflikt hvor statistikk og fakta kryssklippes, vris og vendes for å fremme bestemte syn. 

Går mot løsning for tomt til ny storstue

–Vi er på veg til å finne en god løsning for tomt til ny storstue for Bodø/Glimt, sier fylkesråd for utbygging og eiendom, Lise Henriette Rånes. Hun ser fram til å få på plass en storstue og arena i Nordland som kan huse både internasjonale kamper og landskamper.

Funn av legionella ved tannklinikk

Under en kontroll ved Bankgata tannklinikk i Bodø ble det gjort funn av legionellabakterier i vannet som er tilknyttet stolene som pasientene sitter i når de får behandling. ­–Det blir nå satt i gang tiltak med desinfisering, sier fylkestannhelsesjef Henrik Schmidt. 

Gledelig kraft-nyhet for Nordland

– God nettkapasitet er nødvendig for å sikre grønne nærings- og industriarbeidsplasser i fremtiden. Derfor er det svært gledelig at Statnett nå starter utredningen av en 420 Kv-løsning for å sikre en god fremtidig nettkapasitet for Lofoten, Vesterålen og Harstad-området, sier fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik.

Fersk rapport viser god løsning for å sikre Beisfjordveien

Utredningen av skredsikringstiltak for fylkesveg 7570, Beisfjordveien, er ferdig. – Rapporten viser oss en god løsning for hvordan vi kan ta kontroll over den rasutsatte strekningen. Det beste av alt er at løsningen kan være raskt på plass, sier fylkesråd for samferdsel, Marianne Dobak Kvensjø.

Hydrogendrevne hurtigbåter vil revolusjonere det maritime grønne skiftet

Fremtidens hurtigbåt er et samarbeid mellom de fire fylkeskommunene Vestland, Trøndelag, Nordland og Finnmark. Nå er teknologivinningen kommet til et avgjørende punkt i valg for veien videre.