Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Utdanningsdirektoratet melder at elever får mulighet til annullering av eksamen

Utdanningsdirektoratet har kunngjort at elevene i videregående skole som ble berørt av innloggingsproblemene under eksamen i norsk hovedmål på mandag 22. mai 2023, får mulighet til å annullere eksamen. 

Hver skole informerer egne elever om hvordan dette praktisk skal gjøres.

Du er her:

Aktuelt

– Kommunenordland nærmest i fritt fall

– En rekke kommuner over hele Nordland kan dø ut om de ikke samarbeider tettere med kommunene rundt seg. Nå må de slutte å skule på naboen og begynne å samarbeide, mener gruppeleder for Venstre i Nordland fylkesting, Arne Ivar Mikalsen (V). 

På skinner fra Narvik til Asia

Fylkesrådet gir inntil 3 millioner kroner til Narvik havn til et pilotprosjekt som skal teste ut permanent godstogtransport mellom Narvik og Haparanda/Kiruna. På sikt kan dette åpne for grønn transport mellom Nordland og Asia. 

Kristin Risan fikk i Nordland fylkeskommunes kulturpris

        - Årets prisvinner er blitt betegnet som en brobygger, en uegennyttig støttespiller, en oversetter mellom storsamfunn og minoritet, og med en enestående evne til å kombinere kunstformidling med en dyp og ekte interesse i den hun formidler til. Hun har levert “gyldne øyeblikk” i omtrent hver eneste krik og krok av landsdelen vår, og deler raust av sin kunnskap og erfaring. Hennes virke gjennom mange år har blitt lagt merke til med stor interesse på nasjonalt nivå. Hun er kort fortalt helt uten sidestykke i Nordlands kulturliv!

Nye fylkesråder valgt

Monika Sande (Sp) fra Beiarn er i fylkestinget i dag valgt som ny fylkesråd for transport og infrastruktur, og Christian Torset (SV) fra Sortland som ny fylkesråd for kultur, klima og miljø.

Vil flytte 1,1 milliarder kroner

– Nordland er fylkeskommunen i landet med best økonomi. Med over en milliard kroner på disposisjonsfond, er det en skandale at man kutter i ferjesamband, sånn som til Kjerringøy og Melbu-Fiskebøl, eksempelvis.

- På med munnbindet igjen, folkens!

  - Vi anbefaler sterkt at alle brukere av buss og båt/ferge   i Nordland nå finner fram munnbindet igjen for å redusere smittespredningen, sier fylkesdirektør transport og infrastruktur Odd Inge Bardal.

Vårt verdifulle vann

  Nordland fylkesting skal i neste uke vedta en oppdatering av Regional plan for vannforvaltning for 2022 - 2027. Tittelen på den nye planen er Vårt verdifulle vann. 

FHI undersøker nordlendingenes korona-reaksjoner

    Folkehelseinstituttet gjennomfører nå en undersøkelse i Nordland om hvordan folk påvirkes av koronapandemien.

Velferdsstaten kan ikke overleve uten Frivilligheten

  Vi skal feire  Frivillighetens år i 2022  -  fordi f rivilligheten er en av grunnpilarene i den norske Velferdsstaten. Vi skal løfte frem betydningen den har for samfunnet og de som bidrar aktivt med sitt engasjement og fritid. 

Bevilger èn million kroner til Træna

  - Fylkesrådet ønsker å gi Træna en ekstra bistand i arbeidet med å etablere robuste arbeidsplasser for å styrke kommunens utviklingsevne, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland.