Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

30 millioner til omstilling i Andøy

Andøy kommune får til sammen 30 millioner kroner til omstilling i år og neste år. Kommunen fikk omstillingsstatus av Stortinget i 2018, etter at flybasen ble vedtatt nedlagt. – Lokalsamfunnet er fullt av pågangsmot, og jeg er overbevist om at omstillingen vil lykkes, sier fylkesråd Linda Helen Haukland.  

Satser blått ved Kleiva

Nå satses det blått på Kleiva. Rundt nyttår lyses anbudet på et flunkende nytt undervisningsrom på Kleiva ut. Det blå rommet skal stå ferdig høsten 2023.

- Gode gassnyheter for Nordland!

- Equinor sin avgjørelse om å videreutvikle Irpafeltet, er veldig gode nyheter for Nordland og våre kommuner med sterk tilknytting til petroleumsvirksomheten i Norskehavet, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Lærlinger løftes med 3,3 millioner

- Det er svært viktig at lærlinger og lærekandidater som har utfordringer får ekstra veiledning i læretiden for å lykkes. Derfor bevilger nå fylkesrådet 3,3 millioner kroner for å stimulere lærebedrifter til å gi slik ekstra oppfølging, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide.

Ny praktbok om geologi og naturhistorie i Nordland

Visste du at Lofoten og Vesterålen har noen av eldste fjellene i Norge, men også de yngste? Og at toppen av Stetind har vært en del av et flatt kystlandskap? Eller at marmorgulvet på Oslo Lufthavn er restene av et tropisk rev fra Fauske? Nordlands geologiske historie er nå presentert mellom to permer i boka «Nordland blir til – geologi og naturhistorie» for første gang.

Ny operatør og nye ruter

Fra 1. januar blir det ny operatør og endrede fergeruter i sambandene Sandnessjøen – Bjørn – Løkta og Søvik – Austbø – Herøy – Brasøy.

Appell Verdens minnedag for trafikkofre

 

160 millioner til utvikling av næringslivet

- Fylkesrådet vil prioriterer 160 millioner de neste fire årene for å bistå kommuner som opplever større etableringer, samt for å utvikle næringslivet i Nordland, sier fylkesråd Linda Helen Haukland.  Det kom frem da fylkesrådet i dag la fram sitt forslag til budsjett for 2023 og økonomiplan 2023-2026.

Trygg styring i trange tider

Fylkesrådet i Nordland la i dag frem forslag til budsjettet for 2023 med mål om å ikke bidra til økte renter og høyere prisnivå for folk flest. Også fylkeskommunen merker at utgiftene øker, men siden økonomien er sunn, er fokuset til rådets nestleder at det ikke skal gå ut over kunder og brukere.  

Foreslår å flytte restaurant og matfag til Marka allerede i 2023

- Fylkesrådet foreslår å flytte restaurant og matfag til avdeling Marka ved Mosjøen videregående skole. Dette blir et unikt studietilbud der vi knytter hele matkjeden sammen – fra jord og fjord til bord, sier fylkesråd Elin Dahlseng Eide.