Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Grønn satsing på reiseliv i Nordland

- Fylkesrådet ønsker å være en katalysator for reiselivet i Nordland. Derfor prioriterer vi 24 millioner kroner de neste fire årene for å sikre en grønn utvikling i næringen, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Nå blir det fotobokser i Hadsel

I fylkesrådets forslag til budsjett og økonomiplan, ligger det syv millioner kroner til gjennomsnittsmåling på fylkesveg 82 i Hadsel kommune. – Dette kommer opp allerede neste år, forteller fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Vil finjustere skatten for havbruksnæringen 

Forslaget om å innføre grunnrenteskatt på havbruk støttes av fylkesrådet i Nordland. Likevel mener rådet at det må finjusteres, slik at både næringen og vertskommunene får vilkår som gjør at utviklingen av kysten kan fortsette, og arbeidsplasser sikres.  

Nå blir det gang- og sykkelveg til Saltstraumen

I fylkesrådets forslag til budsjett og økonomiplan, ligger det nesten 100 millioner kroner til gang- og sykkelveg mellom Godøystraumen og Saltstraumen. – Vi starter reguleringsplanarbeid og prosjektering allerede neste år, forteller fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

1,2 milliarder kroner sikrer nordlendingenes tenner

Driften av den offentlige tannhelsetjenesten i Nordland koster vel 300 millioner kroner årlig. – God tannhelse er en viktig del av nordlendingenes helse. Dette prioriterer vi, sier fylkesråd Christian Torset.

Vil lage unik fagskoleutdanning i dronefag

Med ulike muligheter for hvor en fagskoleutdanning for drone kan plasseres, har det i mediene vært pekt på både Melbu, Stokmarknes og Andenes som mulige plasseringer for fagskoleutdanning i dronefaget. – Ingen grunn for å starte en lokaliseringsdebatt på dette. Fagskoleutdanning i dronefag blir på Andøya, sier fylkesråd for utdanning, Elin Dahlseng Eide.

Har samlet innspill til ny kulturstrategi

En ny kulturstrategi for de neste fem årene skal gi økt skaperkraft og tilhørighet. – Men ikke minst, kunst og kultur er i seg selv folkehelse og livsglede, sier fylkesråd for kultur, klima og miljø, Christian Torset. 

Tidligere fylkesadvokat Bjørn Richard Monssen er død

 

- Stolt over Hamarøy hotell 

I dag fikk Hamarøy Hotell den regionale Mangfoldsprisen.  - Jeg er glad for at nettopp Hamarøy hotell fikk denne prisen. Hotellet har ansatte fra elleve forskjellige land og fire kontinenter, og har vært en klar stemme mot diskriminering i den offentlige debatten, sier fylkesråd Linda Helen Haukland.

Vil ha internasjonal videregående skole i Nordland

Fylkesrådet foreslår å etablere International Baccaleureate (IB) ved Aust-Lofoten videregående skole og Polarsirkelen videregående skole.