Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Ungdom i Barents + Bodø2024

Den internasjonale dimensjonen er en essensiell del av Bodø2024, og spesielt vår beliggenhet i Arktis. Nordland er også en del av Barentsregionen, og for å styrke denne koblingen er det opprettet et eget nettverk for å styrke koblingen mellom Barents og Bodø2024. Nettverket har fokus på unge i barentsregionen. 

Arbeid på Naurstadveien

  Vegarbeid i juli, og senere skal det legges ny asfalt.  

En million kroner til digitale talenter i Vesterålen

  - Forprosjektet  "GaiaTalent" vil  gi en ny start for unge digitale talenter i Vesterålen, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse i Nordland Elin Dahlseng Eide. Fylkesråden bevilger nå i overkant av èn million kroner til prosjektet.

"Guttas Campus" får 240 000 kroner

  - "Guttas Campus" kan bidra til at gutter som vil gjøre en ekstra innsats får en bedre start på videregående skole, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide.

Skal utvikle hydrogendrevet hurtigbåt

Tre konsortier er kvalifisert til å utvikle og tilby verdens første hydrogendrevne hurtigbåt.

Viderefører gods på Tonnes

Det blir fortsatt håndtering av gods på Tonnes.

2,5 millioner kroner til fornying i landbruket

    Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland bevilger 2,5 millioner kroner til henholdsvis tilretteleggingstiltak og rekrutterings- og kompetansetiltak for jordbruket i Nordland.  

Landsdelsrådet for kultur støtter Kvääniteatteri og gratulerer Hedda-prisvinnere fra Nord.

Kulturrådene i Nordland og Troms og Finnmark fylkeskommuner møtes årlig under festspillene i Nord-Norge som en del av det nordnorske kultursamarbeidet.     

En framtidsvisjon slår til - Fra 64 mrd til 150 mrd innen 2030

Sytten milliarder industrikroner, regjeringens batteristrategi, og statlige stimulering på hele fire milliarder kroner, er med og sikrer at batterieventyret blir virkelighet. – En framtidsvisjon er i ferd med å slå til. Vi forventer å øke eksporten fra Nord-Norge som er på 64 milliarder kroner i dag, opp til hele 150 milliarder innen 2030, sier fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll.

Fra kai til attraktivt byrom

Fylkesråd Linda Helen Haukland bevilger 400 000 kroner til et stedsutviklingsprosjekt som skal omskape kaia i sentrum til et attraktivt byrom i Sandnessjøen.