Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Bevilger èn million kroner til Træna

  - Fylkesrådet ønsker å gi Træna en ekstra bistand i arbeidet med å etablere robuste arbeidsplasser for å styrke kommunens utviklingsevne, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland.

Viktig dag for lærerutdanningen i Nord-Norge 

    - Det er gledelig at regjeringen nå gjenoppretter lærerutdanningen på Nesna, det sier fylkesrådsleder i Nordland Tomas Norvoll.  

Støtter utvikling av grønn næringstransport

  Fylkesrådet bevilger i overkant av 1,7 millioner kroner til det treårige projektet ACE Green. - Det er et overordnet mål å få mer transport av gods over på bane. Dette både for å begrense utslipp, men også for å begrense trafikk og belastning på vegsystemet, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland.

Støtte til tømmerkai på Gårdsøya i Brønnøy

Fylkesrådet bevilger fire millioner kroner til byggingen. - Fylkesrådet ønsker å bidra til at skogbruksnæringen i Nordland får bedre rammebetingelser. Skogbruksnæringa i denne delen av Nordland vil ha stor nytte av at det blir etablert en tømmerkai i området, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Inviterer til juletre konkurranse

  Vil du lyse opp Bodø i mørketiden? 

Fylkesrådet satser på fartøyvern

Fylkesrådet har satt av penger til å dekke utgifter til en ny stilling for fartøyvern i Nordland.

Er din skole en klimavinner?

  1. - 15. februar 2022 går Norgesmesterskapet i klima av stabelen. -Jeg håper så mange som mulig vil være med i dette viktige mesterskapet, sier fylkesråd Kirsti Saxi.  

Snart kommer New Amigos på lulesamisk!

  Fylkesrådet bevilger 200 000 kroner til ferdigstilling og produksjon av brettspillet New Amigos på lulesamisk. - Det er viktig å tilrettelegge for utvikling av ulike læringsverktøy for samisk språk. At brettspillet New Amigos nå vil komme i en lulesamisk versjon er meget positiv, både for de som driver med samiskopplæring og for dem som gjerne vil lære seg språket, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

500 000 til bedre vannmiljø i Glomfjord

Fylkesrådet gir 500 000 kroner til å bedre miljøforholdene i Lille Glomvatn i Meløy kommune.

Et budsjett for investorer - ikke for innbyggerne

Fylkesrådets budsjett for 2022 og økonomiplan 22-25 fortsetter utviklingen med overføring av fylkeskommunens midler til næringslivet. Dette går på bekostning av nedtrekk på utdanning og nedtrekk på tannhelse. Det foreslås kutt i prosjekt og arrangementsstøtte til kultur.