Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Skilter grensen med Nöörje

Det første grenseskiltet med Nöörje på sørsamisk er satt opp på fylkesveg 7346 i Hattfjelldal kommune.

Skal lage verdens grønneste hurtigbåter

Fylkeskommunene langs kyst-Norge går sammen i et eierselskap som skal være med i utviklingen av framtidens grønne hurtigbåter.

Tre ledige rektorstillinger i nordre Nordland

  Det er nå ledig rektorstillinger ved henholdsvis Sortland-, Knut Hamsun- og Andøy videregående skole.

Sigrid og Liv er straks tilbake i drift

Sigrid Sigurdsdotter ble i går ferdig utbedret, er blitt inspisert av DNV, og vil i løpet av kvelden seile tilbake til Brønnøysund. Søsterfartøyet Liv Grannes er tatt opp på slip og er godt i gang med de samme forsterkningene.

Slår alarm om basene på Helgeland

  Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland er svært bekymret for utviklingen av baseaktiviteten på Helgeland. – Leteaktiviteten får nå en markant oppsving mens basene drives med marginer ned mot en prosent, sier hun.

Nordland er godkjent som Trafikksikker fylkeskommune

- Kommunene i Nordland har generelt gjort et kjempebra sikkerhetsarbeid i flere år, og vært til inspirasjon for andre i hele landet. Derfor er det veldig hyggelig at vi nå også kan gi Nordland fylkeskommune stemplet som Trafikksikker fylkeskommune, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk Norge, Harald Heieraas og regionleder Kari Vassbotn.

Grønn industrirevolusjon i nord

Bergen Carbon Solutions etablerer seg i Mosjøen, og skal produsere karbon nanofiber, et stoff som er 100 ganger sterkere enn stål, er lettere enn plast og leder strøm bedre enn kobber.

Flere gutter gjennomfører: - Svært viktig og gledelig

  Tilstandsrapporten for videregående opplæring i Nordland 2021 er nå klar. Et av de tydeligste og viktigste funnene er at andelen gutter som gjennomfører stiger markant, sier en fornøyd fylkesråd for utdanning, Elin Dahlseng Eide.

Må utsette tunnelåpningen

  Åpning av Liatindtunnelen blir utsatt. Det er ikke satt ny dato.  

- Hold nummerskiltet ditt lesbart!

  Tildekte nummerskilt skaper billettkrøll på fergene.