Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Øker ferjeavganger til Sør-Arnøy

Med firedobling av kapasiteten for lakseslakting ved N-950, er det behov for økt tilbud på ferjene til og fra Sør-Arnøy. Fra 1. september øker Nordland fylkeskommune ferjekapasiteten med femten avganger i uka.

1,9 millioner til frisklivssentraler

Fylkesråd Kirsti Saxi gir 1 914 240 kroner til frisklivs-, lærings- og mestringstilbud i syv Nordlandskommuner.

Hjerteslag skal gi kulturpulsen tilbake

Fylkesråd Kirsti Saxi har etablert et nytt kulturnettverk sammen med Narvik kommune. Nå skal offentlige kulturutøvere skape ny puls sammen med amatører og ildsjeler i mange ulike kulturuttrykk.

- Tid for handling

    - Nå må staten stille opp med penger til Nordland Kunst og Filmhøgskole! Vi trenger et klart og tydelig signal fra regjeringen i det kommende statsbudsjettet om penger til studieplasser, sa fylkesrådsleder Tomas Norvoll da han deltok på åpningen av et nytt studieår ved kunstskolen i Kabelvåg mandag.

Det er plass for alle

7000 unge nordlendinger er ikke i utdanning, opplæring eller arbeid. Fylkesrådet starter nå et systematisk arbeid for å få alle med på lag.

Er du klar til skolestart?

Mandag 23. august er første skoledag for elever i videregående skole i Nordland. Her finner du nyttig informasjon til skolestart.

Vil lette overgangen fra skole til arbeidsliv

Gjennom prosjektet «Fra skole til arbeidsliv» skal unge voksne hjelpes i overgangen til arbeidslivet. Fylkesrådet gir 200 000 kroner til samarbeidsprosjektet med Nordlandssykehuset.

Over fire kilometer = rett til gratis skoleskyss

Hvis du har mer enn fire kilometer avstand mellom hjem/hybel og skolen, har elever i videregående skole rett til gratis skoleskyss.

Visit Narvik får èn million kroner

    - Visit Narvik og de andre destinasjonsselskapene er svært viktige for reiselivs- og opplevelsesnæringen i fylket og har gjennom koronapandemien fått en styrket rolle. Derfor går vi nå inn med ytterligere økonomisk støtte slik at deres vertskapsfunksjon sikres framover, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Tilbud om skoleplass til over 8000 etter andre inntak

  Etter andre inntak har tallet på elever med tilbud om skoleplass i Nordland økt med 539, til 8269 elever totalt. Elevene som fikk tilbud ved andreinntaket må svare på tilbudet innen 3. august.