Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Ny ferjevår for Kjerringøy

  Det blir en betydelig økning i antall turer i ferjesambandet Festvåg – Misten. Endringen skjer fra 14. februar 2022.

Lyser ut forfatterstipend

For femte gang lyses det ut arbeidsstipend til forfattere bosatt i Nord-Norge. Nytt i år er at det lyses ut to slike stipend, hver på 100 000 kroner. Ett stipend skal fortrinnsvis tildeles en forfatter med barn og unge som målgruppe.

To fartøy lagt til kai (21.1.2022)

Det er oppdaget skade på skrogene til søsterfartøyene Liv Grannes og Sigrid Sigurdsdotter. Begge fartøyene er lagt til kai. 

Dataangrepet mot Nordland fylkeskommune: Kan ikke utelukke personopplysninger på avveie  (14.1.2022)

Etter en omfattende gjennomgang kan det ikke utelukkes at personopplysninger har kommet på avveie etter dataangrepet mot Nordland fylkeskommune 22.12.2021. Etterforskning viser så langt at opplysningene det kan gjelde ikke er betraktet som sensitive.

Fra bare ord til bærekraftig handling (13.1.2022)

Denne uka deltok fylkesrådsleder Tomas Norvoll i høring på stortingsmeldingen Norges handlingsplan for å nå  bærekraftsmålene innen 2030. En melding som ble lagt frem i juni i fjor fra den daværende Solbergregjeringen. Under høringen etterlyste Norvoll konkret handling. 

Støtter innstramming i friskoleloven 

  Fylkesrådet støtter i en høringsuttalelse regjeringens forslag om å stramme inn mulighetene for å få godkjenning etter friskoleloven. - For oss er det viktig å slå ring om den offentlige fellesskolen, det er grunnfjellet i utdanning i landet vårt. Endringene i friskoleloven som nå foreslås varsler en ny politisk retning som fylkesrådet fullt ut støtter, sier fylkesråd for kompetanse og utdanning Elin Dahlseng Eide. 

Skal dra kultursamarbeidet videre (12.1.2022)

    Nordland fylkeskommune overtar sekretariatrollen for det nordnorske kultursamarbeidet. -Et langt samarbeid som har gitt resultater over år, påpeker fylkesråd Christian Torset

Utbetaling av lønn og faktura  (7.1.2022)

Nordland fylkeskommune har funnet en løsning slik at det kan betales ut både utestående fakturaer og lønn til ansatte i januar. – IKT-ansatte har jobbet på spreng for å finne trygge løsninger, og nå ser dette ut til å ordne seg, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll

Nå får skolene internett tilbake (4.1.2022)

    Fylkesrådsleder Tomas Norvoll har gode nyheter til elever og lærere i Nordland: - Allerede i løpet av morgendagen (onsdag) får de videregående skolene igjen tilgang til trådløsnett og Feide-tilgang etter datainnbruddet. 

Problemer med utbetaling av faktura/Problems with payment of invoices (31/12 2021)