Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Glad for at Nordland kunst- og filmhøyskole blir en del av UiT

Nordland fylkeskommune og UiT Norges arktiske universitet inngikk i fjor en intensjonsavtale om overføring av eierskapet til kunst- og filmhøgskolen.

Ungdommene fikk gjennomslag

  Utdanningsråd Elin Dahlseng Eide lytter til Ungdommens fylkesråd (UFR), og vil legge til rette for at kurset «Æ E MÆ» skal kunne gjennomføres på alle de videregående skolene i Nordland.

Ber fylkestinget fordømme invasjonen av Ukraina

På første samling etter Russlands invasjon av Ukraina må et samlet Nordland fylkesting fordømme invasjonen og krigshandlingene. Det mener Arbeiderpartiets Linda Veronica Eide og Odd Arnold Skogsholm.  

–Norsk beredskap må ikke bli sittende med svarteper!

Norge skal og må hjelpe Ukraina med støtte fra forsvarets beredskapslagre, men det må skje gjennom ny finansiering, og ikke tas av Forsvarets budsjetter, mener gruppeleder for KrF i fylkestinget i Nordland, Dagfinn Arntsen.

Høyre ønsker å bevilge midler til Beisfjordveien nå!

      - Vi kan ikke sitte å se på at Fylkesrådet lar innbyggere i Beisfjord leve i utrygghet, sier gruppeleder for Høyre på fylkestinget Beate Bø Nilsen og fylkestingsrepresentant Marianne Dobak Kvensjø.

Nordland SV tar kampen for et trygt fødetilbud til fylkestinget

    Onsdag denne uka samler barselopprøret, bunadsgeriljaen og femihelse de aller fleste av landets kvinneorganisasjoner og fagorganisasjoner på kvinnehelse til demonstrasjon foran Stortinget. Her skal de overlevere 7 krav for en bedre svangerskaps-, fødsels- og barselomsorg til helseministeren. Nordland SV har i den anledning fremmet et forslag til uttalelse om kampen for et trygt fødetilbud.

Senterpartiet ønsker raskere åpning av nye tunneler!

    I denne ukas fylkesting vil Senterpartiet fremme en uttalelse som partiet håper på bred støtte til. Forslaget kommer som en direkte konsekvens av erfaringer i forbindelse med åpningen av Liafjelltunnelen i Lurøy kommune.

Fortsetter arbeidet med testsenter

Arbeiderpartiet i Nordland vil ha med seg hele fylkestinget i arbeidet med å realisere et testsenter mot akutt forurensing. Et testsenter for arktiske forhold må ligge i nord. Da er Fiskebøl rette stedet, sier gruppeleder for Arbeiderpartiet Odd-Arnold Skogsholm og fylkestingsrepresentant Siv Dagny Aasvik.

Vil innføre avgiftsdifferensiering på drivstoff

Senterpartiet i Nordland fremmer en uttalelse om avgiftsdifferensiering på drivstoff, under fylkestingets samling i Svolvær.

I dag åpner Liatindtunnelen

Nå blir Liatindtunnelen endelig åpnet for trafikk. - Takk for tålmodigheten. Endelig har bilistene fått en trygg og god vei. Dette er en gledens dag, sier fylkesråd Monika Sande.