Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Vil unngå næringskutt

–  Kutt til Innovasjon Norge går ut over norsk omstillingsevne. Nå ber fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll, om møte med næringsministeren.

Finn Henrik fikk Opplæringsprisen

Leder for Nord-Salten Opplæringskontor, Finn Henrik Pettersen, ble tildelt Opplæringsprisen 2021 under fylkestinget i dag.

- Ønsker fokus på vann og avløp

    Fylkesrådet er bekymret for det store etterslepet på kommunal infrastruktur innen både vann og avløp. Nå vil de ta tak i denne problemstillingen gjennom Program Bedre Vann 2022 – 2025.

Stort potensiale for bioenergi i Nordland

  Fylkesråd for plan og næring i Nordland fylkeskommune, Linda Helen Haukland, gir honnør til Statsforvalterne i Nord-Norge for å ha kartlagt potensialet for bioenergi. «Bioenergistrategi for Nord-Norge» skal behandles under fylkestinget i Svolvær. – Det grønne skiftet krever at vi går over til nye energikilder, derfor er dette arbeidet svært verdifullt, sier hun.

-Hvem har beredskapsansvar?

Flommen som tok Nevernes bru i september 2020, har ført til diskusjon om hvem som har det økonomiske ansvaret for beredskapstiltakene. Nå vil Rødts gruppeleder i fylkestinget, Per Gunnar Skotåm, har svar fra fylkesrådet.

I gang med Ryggedalstunnelen

  Se www.175.no for trafikkmeldinger   

Ser fram til å møtes

    - Jeg gleder meg til å kunne samle fylkestinget til et vanlig fysisk møte igjen etter koronaen. Digitale møter er vel og bra, men jeg har savnet å kunne se mine politikerkolleger «live» og ikke gjennom en dataskjerm, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

Prográmma Bådådjon giellavahkon 2021 / program i Bodø i språkuka 2021

  Hold av mandag 25.-onsdag 27. oktober kl. 18.00-20.30 og kom til vårt samiske «pop-up kulturhus» (lavvo med plasskapasitet til ca. 70 stk.) utenfor Fylkeshuset i Bodø/Bådåddjo. Det inviteres til tre ettermiddager/kvelder utenom det vanlige, og du kan her få sjansen til å få med deg litt innblikk i lulesamisk språk og kulturliv.  

En viktig regjeringsplattform for Nordland

– Denne plattformen er godt nytt for Nordland, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Seks millioner til kunstsatsing i Nord-Norge

Regjeringen har satt av over seks millioner kroner i statsbudsjettet til Nordnorsk Kunstmuseum. Tre millioner skal brukes til å bygge opp en avdeling i Bodø.