Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Fylkesrådet satser på fartøyvern

Fylkesrådet har satt av penger til å dekke utgifter til en ny stilling for fartøyvern i Nordland.

Er din skole en klimavinner?

  1. - 15. februar 2022 går Norgesmesterskapet i klima av stabelen. -Jeg håper så mange som mulig vil være med i dette viktige mesterskapet, sier fylkesråd Kirsti Saxi.  

Snart kommer New Amigos på lulesamisk!

  Fylkesrådet bevilger 200 000 kroner til ferdigstilling og produksjon av brettspillet New Amigos på lulesamisk. - Det er viktig å tilrettelegge for utvikling av ulike læringsverktøy for samisk språk. At brettspillet New Amigos nå vil komme i en lulesamisk versjon er meget positiv, både for de som driver med samiskopplæring og for dem som gjerne vil lære seg språket, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

500 000 til bedre vannmiljø i Glomfjord

Fylkesrådet gir 500 000 kroner til å bedre miljøforholdene i Lille Glomvatn i Meløy kommune.

Et budsjett for investorer - ikke for innbyggerne

Fylkesrådets budsjett for 2022 og økonomiplan 22-25 fortsetter utviklingen med overføring av fylkeskommunens midler til næringslivet. Dette går på bekostning av nedtrekk på utdanning og nedtrekk på tannhelse. Det foreslås kutt i prosjekt og arrangementsstøtte til kultur.

Foreslår to nye fylkesråder

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll foreslår Monika Sande fra Beiarn som ny fylkesråd for transport og infrastruktur, og Christian Torset fra Sortland som ny fylkesråd for kultur, klima og miljø.  

Gratulerer til Lerøy på Melbu!

- Det er en stor glede å høre at Lerøy Norway Seafoods AS på Melbu i Vesterålen fikk hedersprisen «Årets mangfoldsvirksomhet» under dagens nasjonale prisutdeling på IMDis årskonferanse, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Satser på Bymuseet i Bodø

Fylkesrådet setter av 7,85 millioner kroner, og skal sammen med Bodø kommune oppgradere det ærverdige museet i Bodø sentrum.

Framsnakket Andøy i Oslo

  Andøy er viktig. Punktum. Slik startet fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll, sitt innlegg under arrangementet Andøy i Oslo.

Veg, kultur og grønn energi

Veg, kultur og grønn energi er viktige satsinger i Lofoten, Vesterålen og Ofoten i Nordland fylkeskommunes budsjett for 2022 og økonomiplanen for 2022-2025.