Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Gledelig bredbåndsutvikling

    – Fylkesrådet arbeider aktivt for at det digitale klasseskillet brytes ned, derfor er det gledelig at bredbåndsdekningen har økt med seks prosent siden i fjor, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland, som er i gang med en ny bredbåndsstrategi. - Vi styrker vår bemanning for å kunne gjøre en enda større innsats på dette svært viktige området, sier hun.

Styrker sørsamisk språk

  Sijti Jarnge får et tilskudd på 300 000 kroner til blivende sørsamiske skribenter.

224 000 til samisk kulturuke

  Sami Culture Club får 224 000 kroner til å gjennomføre ulike aktiviteter under samisk kulturuke i Bodø.

Torje Kosmo Karlsen er tilsatt som Nordlandsambassadør!

    - Vi ønsker Torje hjertelig velkommen til oss, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen og fylkesvaraordfører Simon Johnsen. Dette er Nordlands mest spennende stilling for øyeblikket, er de to enige om.

Ber om mer til fylkesveg og næringsutvikling

I møte med kommunalkomiteen på Stortinget i neste uke, vil fylkesråd Svein Eggesvik synliggjøre både etterslepet på fylkesvegene og konsekvensene av kutt i midler til næringsstimulans.

262 300 kroner til trafikksikkerhet

Nordland trafikksikkerhetsutvalg deler ut 262 300 kroner til holdningsskapende trafikksikkerhetstiltak i Nordland.

– Kan ikke være regelryttere nå 

  Dette er ikke tidspunktet for å være regelryttere på legeattest for fravær i videregående skole. Det mener fylkesråd for utdanning og kompetanse i Nordland, Elin Dahlseng Eide. Hun er bekymret for smittetallene blant ungdommen, og mener kravet om legeattest bidrar til at elever går på skolen med koronasmitte. Nå håper hun sentrale myndigheter vil fjerne dette nasjonale kravet.

104 000 til trafikksikkerhet

Nordland trafikksikkerhetsutvalg deler ut 104 000 kroner til holdningsskapende trafikksikkerhetstiltak i Lofoten, Vesterålen og Ofoten.

74 000 til trafikksikkerhet

Nordland trafikksikkerhetsutvalg deler ut 74 000 kroner til holdningsskapende trafikksikkerhetstiltak i Salten.

84 000 til trafikksikkerhet

Nordland trafikksikkerhetsutvalg deler ut 84 000 kroner til holdningsskapende trafikksikkerhetstiltak på Helgeland.