Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

10 millioner kroner til samfunnsprosjekt i Rana

Fylkesrådet bevilger 10 millioner kroner til Rana-samfunnets omstilling foran  storetableringen av Freyrs battericellefabrikk. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll og fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland mener det er av stor regional betydning at ringvirkningene av etableringen sikres.

Hemnes fikk seks millioner kroner i drahjelp

  Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland ser det som avgjørende for Nordlandssamfunnet at omstillingskommuner får regional støtte. Fylkesrådet bevilger nå 1,2 millioner kroner første halvår til et felles treårig utviklings- og omstillingsprosjekt i Hemnes kommune, og lover samtidig en samlet støtte på inntil seks millioner kroner i prosjektperioden som helhet.  

Forfatter Sigbjørn Skåden fikk arbeidsstipend

Årets arbeidsstipend til en nordnorsk skjønnlitterær forfatter er på 100 000 kroner, og ble delt ut  under Litterært bransjetreff», lagt til Festspilldagene i Harstad 25. juni.

Enkelt å bestille behovsanløp

Nå blir det enklere å bestille behovsanløp av hurtigbåt i Nordland. Dette gjøres samtidig med at du kjøper billett.

Undersøker mulighetene for filmturisme i Nord-Norge

Fylkesrådet bevilger 250 000 kroner til et prosjekt i regi av Nordnorsk filmkommisjon, som skal avdekke potensialet for filmturisme i Nord-Norge.

- Positivt for Sandnessjøen

Fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland, hilser Equinors beslutning om å velge Skarv-plattformen som vert for Ørn-feltet velkommen og understreker at dette vil gagne leverandørindustrien på Helgeland.

Vefsn får Nordlands mest moderne skole 

    Over 1 milliard kroner skal investeres når Nordlands mest moderne skole skal bygges i Mosjøen. Fylkeskommunen er i full gang med planleggingen sammen med Vefsn kommune, og de lover en topp moderne og bærekraftig skole som er bygd for fremtiden.  

Levang: Midlertidig løsning på plass 

Som en midlertidig løsning på ferjestrekninga Nesna-Levang skal de gamle ruteplanene brukes. Dette skjer etter at det denne uka ble klart at ferja ikke kunne legge til på flo sjø ved den nye brua på kaia. 

30 års kultursamarbeid sikres

  Den nordnorske kulturavtalen er reforhandlet og det gode kultursamarbeidet i nord videreføres. Den nordnorske kulturavtalen runder 30 år med ny avtaleperiode, og er et sentralt verktøy for samarbeid og felles mål for både kulturpolitikk og utvikling av kulturlivet i nord.

–Uredelig av regjeringen

–At regjeringen vil senke prisene på ferjer er på høy tid. Etter forslag i Stortinget, har dette nå bredt politisk flertall. Men planen med å først kutte prisene, for deretter å legge på igjen momsen, er langt på veg å lure folk, mener fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.