Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Romindustrien i nord skyter fart

–  Romhavnen i Andøy er en helt unik. Nordland fylkeskommune ønsker å legge til rette for utvikling av  flere bedrifter til romfartsnæringen i regionen vår, sa fylkesråd Bjørn Larsen som i dag deltok på den offisielle åpningen av European Space Agency Business Incubation Center (ESA BIC) Norway 2.0.

Verdens største sjømatmesse: Nordland var til stede!

Barcelona Seafood et viktig møtested for aktører innen sjømat fra hele verden, og der må selvfølgelig også bedrifter fra Nordland være representert. Messen fyller 5 store messehaller og anslås å ha rundt 35.000 profesjonelle besøkende.

1,3 millioner til samisk satsning

Márkomeannu`s 25 års jubileum, språkkurs for barn og unge og feiring av 100-års jubileet for Anna Jakobsen er blant de 14 prosjektet som får støtte i årets første tildeling. 

35,6 kilometer ny asfalt i Vesterålen

35,6 kilometer fylkesveg får ny asfalt i Vesterålen i år. – Fylkesrådet har prioritert fylkesvegene og har valgt å legge 50 millioner kroner ekstra på toppen av de planlagte strekningene som det var budsjettert med, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

16,5 kilometer ny asfalt i Salten

16,5 kilometer fylkesveg får ny asfalt i Salten i år. – Fylkesrådet har prioritert fylkesvegene og har valgt å legge 50 millioner kroner ekstra på toppen av de planlagte strekningene som det var budsjettert med, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

46,5 kilometer fylkesveg får ny asfalt på Helgeland i år. – Fylkesrådet har prioritert fylkesvegene og har valgt å legge 50 millioner kroner ekstra på toppen av de planlagte strekningene som det var budsjettert med, sier fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø.

Kronikk: Opplæring i teknologi og digitalisering gir økt konkurransekraft

Jobb og verdiskapning i fremtiden vil kreve mye av oss. Helt avgjørende er tilgangen på riktig kompetanse og fremtidsrettet teknologi. Automatisering, kunstig intelligens og big data vil ha stor betydning for utvikling og konkurransekraft i Nordland i tiåret vi er inne i.

Vil kutte fryst avtale

Fylkesrådet vil kutte de to fryste samarbeidsavtalene med de russiske regionene Leningrad oblast og Arkhangelsk oblast. Bakgrunnen er støtten som disse regionene gir til Russlands krigføring i Ukraina. 

Hvordan påvirker en stor bedrift samfunnet rundt?

Mandag er det oppstartsmøte for et følgeforskningsprosjekt i regi av Nordlandsforskning, Arran og Nord universitet. Temaet for forskningsprosjektet er muligheter og utfordringer for lokalsamfunnet i forbindelse med utvidelsen av bedriften TQC på Drag. Prosjektet har særlig fokus på lulesamisk kultur, identitet og språk.

5, 6 millioner til Vegaøyan verdensarvområde

Opplæring av fuglevoktere, restaurering av bygg og et sjøfuglsymposium er blant prosjektene som får støtte.