Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

BYOU UB fra Sortland videregående vant førsteplassen på Gründeridol 2022

Ane, Maja, Thea, Meriam, Dawit og Anja stakk av med førsteplassen under Gründeridol for ungdomsbedrifter i Vesterålen.

Vant strandryddekonkurransen

6.-7. klasse fra Røsvik skole får 5000,- til klassekassen for sin innsats i strandryddekonkurransen vår.

Vil øke borteboerstipend

Utdanningsråd Elin Dahlseng Eide vil øke borteboerstipendet til elever i videregående skole, og får full støtte fra Mathilde Mortensen fra Kabelvåg som er borteboer og elev ved Bodin videregående skole.

Planen klar for ny videregående skole

I dag ble det klart hva den nye videregående skolen i Mosjøen skal inneholde. Planene for det som skal bli en av Norges mest moderne videregående skoler har per i dag en prislapp på 1,16 milliarder kroner. -Dette er en merkedag for både Vefsn og for fylkeskommunen, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide.   

Vil lage en ny samarbeidsarena

Fylkesrådet bevilger 153 000 norsk kroner til samferdselsprosjektet «Roadmap for Improved Arctic infrastructure and logistics system». Blant de som deltar i prosjektet er Narvik havn.

"Framdrift22" drøfter fremtiden

Hvordan skal vi nordlendinger skaffe oss relevant kompetanse og bli bedre rustet til å møte arbeidslivets behov i fremtiden? Hvordan kan vi tiltrekke oss kompetanse utenfra og beholde den i landsdelen? Kompetanseforum Nordland samler torsdag 22. september 120 deltakere til konferansen Framdrift 22 i Bodø, der dette temaet skal drøftes.

Tok 2. plass i NM for

   

Mobbeombudet bekymret for elevenes psykiske helse under den langvarige streiken

Mobbeombud Lasse Knutsen sier at han mottar flere meldinger fra foreldre til barn som sier at det nå er veldig vanskelig. Stadig flere foreldre tar kontakt på vegne av sitt eget barn og der de forteller om de utfordringer som streiken medfører.

Hjelper filmen om Sulis over målstreken

Fylkesrådet bevilger bevilger 300 000 kroner til filmen om arbeiderkampen i Sulis.

Styrker reiselivet i Rødøy

Fylkesrådet bevilger 750 000 kroner til prosjekt som skal løfte reiselivet i kommunen. Konstituert fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik og fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland understreker at bakgrunnen for tildelingen er å styrke kommunen som de siste årene har vært vertskap for et økt antall turister.