Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Gir 3,6 millioner kroner til Lofoten De Grønne øyene

Fylkesrådet gir tilskuddet på 3,6 millioner kroner til programutvikling over treårsperioden 2022-2024. – Dette prosjektet er på mange måter et fyrtårn i den grønne omstillingen i Nordland, sier fylkesråd Christian Torset.

Gir trygg økonomi for privatpersoner og næringsliv

  – Statsbudsjettet kommer til å sikre et rente- og prisnivå som sikrer muligheter for fortsatt utvikling for nordlandssamfunnet i året som kommer. Det sier Svein Øien Eggesvik, fungerende fylkesrådsleder. Årets budsjett har fått plass til flere viktige satsninger, mens andre står på vent, også i Nordland.

Svært glad for økt stipend til borteboende elever

  I dag la regjeringen frem statsbudsjett. Der kom nyheten om at de vil øke stipendet for borteboende elever. - Dette er både gledelig og viktig, sier fylkesrådet for utdanning og kompetanse i Nordland Elin Dahlseng Eide (Ap).  

Omstillingsmidler til Værøy og Røst

Fylkesrådet bevilger tre millioner kroner til Værøy og Røst i 2022, og har til hensikt å bevilge like mye i 2023 og 2024.

Soløy og Myra i Beiarn får bredband

Fylkesrådet innvilger Beiarn kommune støtte på inntil kr. 450.000,-  til bredbåndsprosjektet "Bredbåndutbygging utkantområder i Beiarn".

Markering av eldredagen i de ulike kommunene

 

Satser videre på Ung Vesterålen

  - En av de viktigste jobbene for fylkesrådet er å motvirke frafall og utenforskap blant ungdom. Vi jobber nå med en utredning om alternative utdanningsløp i videregående skole, nettopp for å motvirke frafall. Til vi er ferdig med denne utredningen, ønsker vi å opprettholde «Ung Vesterålen» og høste erfaringer derfra, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide. Fylkesrådet i Nordland bidrar med 600 000 kroner i et spleiselag med vesterålskommunene og NAV.

Via Querinissima – en kulturell reiserute mellom Røst og Venezia

Et snart seks hundre år gammelt forlis knytter Røst og Venezia sammen. Nå skal det lages en offisiell europeisk kulturforbindelse mellom regionene, Via Querinissima.

Lærerstreiken er over 

Norgeshistoriens lengste lærerstreik ble avsluttet ved at regjeringen i kveld vedtok tvungen lønnsnemnd. Det betyr at streiken er over og at elevene igjen kan møte på skolen som normalt. 

BYOU UB fra Sortland videregående vant førsteplassen på Gründeridol 2022

Ane, Maja, Thea, Meriam, Dawit og Anja stakk av med førsteplassen under Gründeridol for ungdomsbedrifter i Vesterålen.