Cookie Consent by TermsFeed Aktuelt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Etablerer seg i Mosjøen med deltidsstudiet "Reiseliv og opplevelser"

      - Vi er veldig fornøyde med å få på plass studietilbudet med Mosjøen videregående skole som samlingssted fra høsten, sier avdelingsleder Unni Myklevoll ved Nordland fagskole.  

Barents Sportskomitè vant Thorvald Stoltenbergs prisen

  -Vi i Barents Sports Committee er utrolig stolt over å bli tildelt Thorvald Stoltenbergs pris. Det er en deilig anerkjennelse av den jobben som gjøres i hele Barents-idretten av utøvere, ledere og engasjerte frivillige i alle fire land. Vi kjenner at denne prisen gir en ekstra motivasjon til å fortsette jobben vi gjør, og er veldig takknemlig for omtalen denne prisen gir oss sier Vera Arntsen, Internasjonal koordinator i Barents Sports.

- Ingen flere utsettelser - Ny flyplass i Bodø må realiseres nå!

På fylkestinget i dag vedtok fylkestinget enstemmig en uttalelse om å få fart på utbyggingen av ny flyplass i Bodø.        

Satser videre på begge sikkerhetssentrene i Nordland

    Nordland fylkeskommune skal fortsatt eie og drive de maritime sikkerhetssentrene på Gravdal og i Bodø.

Nordland SV vil gjenopplive kulturlivet

  - Kulturlivet trenger statlig støtte også de neste månedene for å ta igjen det tapte. I tillegg oppfordrer jeg alle nordlendinger til å benytte seg av kulturtilbud der de bor. Det vil være viktig dugnad både for kulturlivet og for folkehelsa i Nordland – vi trenger kunst og kultur og vi trenger å treffes i levende live! , sier gruppeleder for SV i fylkestinget, Aase Refsnes.

Vil ha gratis bind og tamponger i videregående skole

Miljøpartiet De Grønne vil prøve ut gratis utdeling av mensprodukter i de videregående skolene. Fylkesråden er positiv til å vurdere forslaget.

- Ikke svekk sambandet Melbu-Fiskebøl!

  - Reduksjon i fergeforbindelsen Melbu-Fiskebøl som fylkesrådet foreslår, vil få negative konsekvenser for innbyggere, tilreisende og næringslivet i regionen, sier Arne Ivar Mikalsen fra Venstre.

Bedre barselomsorg og helsetjenester til gravide!

  Nordland KrF vil ha en nasjonal opptrappingsplan for jordmortjenesten for å sikre god oppfølging av gravide og en trygg fødsels- og barselomsorg over hele landet. - Vi ønsker også at finansieringsmodellen for fødetilbudet må endres fra innsatsstyrt finansiering til rammefinansiering, sier gruppeleder for Kristelig folkeparti i Nordland fylkesting, Ingelin Noresjø.

Filmtriks prioriterer Tigerstaden

Fylkesråd i Nordland, Christian Torset, vil ha slutt på filmtrikset som i praksis sender all filmkompetanse til Oslo.

Vil ha fortgang i samferdselsplaner for Rana

  Nordland arbeiderparti vil ha konseptvalgutredning for Mo i Rana fra Statens Vegvesen.